Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά επτά εβδομάδων η τιμή του πετρελαίου

Σε υψηλά επτά εβδομάδων η τιμή του πετρελαίου
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν κατά 1,55 δολάρια ήτοι 3,3%, για να τερματίσουν τη συνεδρίαση της Τρίτης στα 47,89 δολάρια, το καλύτερο κλείσιμο από τις 7 Ιουνίου
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σε υψηλά επίπεδα επτά εβδομάδων την Τρίτη (25/7) μετά τη δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας να περιορίσει τις εξαγωγές από τον Αύγουστο του 2017 και ο ΟΠΕΚ κάλεσε αρκετά μέλη του να ενισχύσουν τη συμμόρφωσή τους με τις περικοπές στην παραγωγή, για να βοηθήσουν στην εξάλειψη της υπερπροσφοράς και να αντιμετωπιστούν οι χαμηλές τιμές του μαύρου χρυσού.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αργού πετρελαίου West Texas Intermediate (WTI) αυξήθηκαν κατά 1,55 δολάρια ήτοι 3,3%, για να τερματίσουν τη συνεδρίαση της Τρίτης στα 47,89 δολάρια, το καλύτερο κλείσιμο από τις 7 Ιουνίου.
Η τιμή του πετρελαίου Brent για παράδοση το Σεπτέμβριο του 2017 σημείωσε άνοδο 3,4%, στα 50,23 δολάριατο βαρέλι.
Σε σύσκεψη στη ρωσική πόλη της Αγίας Πετρούπολης τη Δευτέρα (24/7), ο ΟΠΕΚ συζήτησε την επέκταση της συμφωνίας του για μείωση της παραγωγής κατά 1,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα πέραν του Μαρτίου 2018.
Ο υπουργός Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih , πρόσθεσε ότι η χώρα του θα περιορίσει τις εξαγωγές αργού σε 6,6 εκατομμύρια βΑρέλια από τον Αύγουστο, σχεδόν 1 εκατομμύριο βαρέλια κάτω από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους.
Η Νιγηρία συμφώνησε οικειοθελώς να συμμετάσχει στη συμφωνία, περιορίζοντας ή μειώνοντας την παραγωγή της από τα 1,8 εκατομμύρια βαρέλια   μόλις σταθεροποιηθεί σε αυτό το επίπεδο.
Η Νιγηρία, η οποία παράγει πρόσφατα 1,7 εκατομμύρια bpd, απαλλάχθηκε από τις περικοπές παραγωγής.
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak είπε ότι επιπλέον 200.000 βαρέλια πετρελαίου θα μπορούσαν να απομακρυνθούν από την αγορά εάν υπάρχει 100% συμμόρφωση με τη συμφωνία υπό την αιγίδα του ΟΠΕΚ.
Ο ΟΠΕΚ δήλωσε ότι τα αποθέματα που κατέχουν βιομηχανικά έθνη είχαν μειωθεί κατά 90 εκατομμύρια βαρέλια κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2017 αλλά ήταν ακόμη 250 εκατομμύρια βαρέλια πάνω από το μέσο όρο των πέντε ετών, το οποίο είναι το επιδιωκόμενο επίπεδο για τα μέλη του ΟΠΕΚ.
Τα εμπορικά αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν πιθανότατα κατά 3 εκατομμύρια βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με προκαταρκτική δημοσκόπηση του Reuters πριν από την ανακοίνωση δεδομένων από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης