Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στη Fed

Μικρή άνοδος στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στη Fed
Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει άνοδο 0,45% στις 12.319 μονάδες
Υποτονικό είναι το κλίμα στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τους επενδυτές να αναμένουν τις σημερινής δηλώσεις της επικεφαλής της Fed, Janet Yellen.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,57% στις 7.476 μονάδες.
Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει άνοδο 0,45% στις 12.319 μονάδες.
Στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 0,63% στις 5.193 μονάδες.
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,51% στις 382,76 μονάδες.
Ανοδικά κινείται για ακόμα μία μέρα το πετρέλαιο, καταφέρνοντας να βρεθεί ξανά στη ζώνη των 50 δολ. ανά βαρέλι, καθώς οι επενδυτές αναμένουν νέα πτώση στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, το Brent ενισχύεται κατά +0,84% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 50,62 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,02% στα 48,38 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα ενδέχεται να έχουν υποχωρήσει κατά 10,2 εκατ. βαρέλια, γεγονός που εφόσον επιβεβαιωθεί σήμερα από τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας θα ωθήσει τις τιμές ακόμα ψηλότερα.
Υπενθυμίζουμε ότι ήδη από τις προηγούμενες ημέρες ο μαύρος χρυσός καταγράφει σημαντικά κέρδη, καθώς η έκβαση της συνάντησης του ΟΠΕΚ στην Αγία Πετρούπολη εκτιμάται ως θετική, καθώς τόσο η Σαουδική Αραβία όσο και η Νιγηρία συμφώνησαν να περιορίσουν την παραγωγή τους, η οποία κατά το τελευταίο διάστημα ήταν ιδιαιτέρως αυξημένη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης