Τελευταία Νέα
Διεθνή

FT: Η πρόσβαση στις αγορές αναστρέφει την τύχη της Ελλάδας, που βρέθηκε στο χείλος της καταστροφής

FT: Η πρόσβαση στις αγορές αναστρέφει την τύχη της Ελλάδας, που βρέθηκε στο χείλος της καταστροφής
Το ομολογιακό δάνειο ύψους 3 δισ. ευρώ προσέλκυσε από 200 επενδυτές που πραγματοποίησαν προσφορές άνω των 6,5 δισ. ευρώ
Η πρόσβαση στις διεθνείς χρηματαγορές αποτελεί μία αναστροφή της τύχης για την Ελλάδα «που βρέθηκε στο χείλος της καταστροφής», σχολιάζουν σε δημοσίευμά τους οι Financial Times, με τίτλο «Το ελληνικό ομόλογο τέσταρε τα νερά και οι επενδυτές βούτηξαν»…
«Η Ελλάδα επιστρέφει από μία δοκιμασία στην εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Αλλά αυτή τη φορά, τα νέα είναι θετικά.
Η απόδοση του νέου 5ετούς ομολόγου ανήλθε στο 4,625% -η Ελλάδα κατέβαλε 4,95% την τελευταία φορά που εξέδωσε ομολόγων υπό την κεντροδεξιά κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά το 2014.
Το ομολογιακό δάνειο ύψους 3 δισ. ευρώ προσέλκυσε από 200 επενδυτές που πραγματοποίησαν προσφορές άνω των 6,5 δισ. ευρώ.
Στο προσκήνιο, η πρόσβαση στην αγορά αποτελεί μια εκπληκτική ανατροπή της τύχης για μια χώρα που έφτασε στο χείλος ενός χαοτικού Grexit το 2015.
Πριν δύο χρόνια ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μετά από 17ωρη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, υπέγραψε πρόγραμμα διάσωσης ύψους 86 δισ. ευρώ, σε μια ατμόσφαιρα που περιγραφόταν ως "βίαιη"», σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, τονίζοντας πως οι επενδυτές που αγοράζουν ξανά ελληνικά ομόλογα στοιχηματίζουν ότι η χώρα θα επιτύχει τελικά τη φιλόδοξη αναδιάρθρωση του χρέους που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζητούν από καιρό.
Η Ευρωπαίοι θα εξετάσουν καταρχήν το θέμα όταν λήξει η διάσωση, τον Αύγουστο του 2018.
«Η ικανότητα της Αθήνας να αντλήσει περισσότερα κεφάλαια περιορίστηκε με την υπενθύμιση του Δ.Ν.Τ. για ανώτατο όριο χρέους στα περίπου 320 δισ. ευρώ».



Οι αγορές τροφοδοτήθηκαν από τις κεντρικές τράπεζες τα τελευταία χρόνια, μειώνοντας το κόστος δανεισμού.
Ακόμα και η Αργεντινή, εξετάζει την έκδοση 100ετών ομολόγων, καταλήγει η βρετανική εφημερίδα…


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης