Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Η μεταρρύθμιση της εταιρικής δομής των κρατικών επιχειρήσεων θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2017

tags :
Κίνα: Η μεταρρύθμιση της εταιρικής δομής των κρατικών επιχειρήσεων θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2017
Το νέο σύστημα θα διαχωρίζει τις κρατικές από τις επιχειρηματικές λειτουργίες με τη μετατροπή των κρατικών επιχειρήσεων σε εταιρείες
Η μεταρρύθμιση του εταιρικού συστήματος των μεγάλων κινεζικών κρατικών επιχειρήσεων θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2017.
Η μεταρρύθμιση αφορά τις κρατικές επιχειρήσεις που εποπτεύονται από την κεντρική κυβέρνηση, με εξαίρεση τους χρηματοπιστωτικούς και πολιτιστικούς φορείς, σύμφωνα με το σχέδιο δράσης που ανακοίνωσε σήμερα το κρατικό συμβούλιο (το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας).
Το νέο σύστημα θα διαχωρίζει τις κρατικές από τις επιχειρηματικές λειτουργίες με τη μετατροπή των κρατικών επιχειρήσεων σε εταιρείες (limited companies or corporations).
Για τις κεντρικές κρατικές επιχειρήσεις που χρηματοδοτούνται πλήρως από το κράτος, το ενεργητικό τους θα υπολογίζεται σύμφωνα με την καθαρή αξία του ενεργητικού το προηγούμενο έτος. Όσες γίνουν επιχειρήσεις με διαφοροποιημένες μετοχικές δομές, θα υποστούν συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως την επαλήθευση του ενεργητικού και τον οικονομικό έλεγχό τους.
Η μεταρρύθμιση των κρατικών επιχειρήσεων αποσκοπεί ειδικότερα στην αντιμετώπιση της υπερβάλλουσας δυναμικότητας, της αδύναμης εταιρικής διακυβέρνησης και της χαμηλής παραγωγικότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης