Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τεταμένη η κατάσταση στον Περσικό Κόλπο - Εκστρατεία σε βάρος του καταγγέλλει το Κατάρ

tags :
Τεταμένη η κατάσταση στον Περσικό Κόλπο - Εκστρατεία σε βάρος του καταγγέλλει το Κατάρ
Το Κατάρ αναφέρει, πως εξάντλησε όλες τις δυνατότητες που είχε για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού.
Ως δυσάρεστη έκπληξη χαρακτηρίζει το Κατάρ την απόφαση των τεσσάρων αραβικών κρατών να προσθέσουν 18 ομάδες και άτομα, που φέρονται να συνδέονται με τη Ντόχα, στον κατάλογο με τις τρομοκρατικές οργανώσεις.
Μάλιστα το Κατάρ αναφέρει, πως εξάντλησε όλες τις δυνατότητες που είχε για την καταπολέμηση του εξτρεμισμού.
Η Σαουδική Αραβία, η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Μπαχρέιν πρόσθεσαν άλλες εννέα ομάδες με έδρα την Υεμένη και τη Λιβύη και εννέα άτομα από διάφορες αραβικές χώρες στη μαύρη λίστα, λέγοντας πως όλοι συνδέονται με το Κατάρ.
« Η αναθεωρημένη λίστα είναι μία δυσάρεστη έκπληξη καθώς οι συγκεκριμένες χώρες συντηρούν την υπόθεση αυτή, ως μέρος της εκστρατείας τους σε βάρος του Κατάρ» δήλωσε ο σεΐχης Saif Bin Ahmed al-Thani, εκπρόσωπος του εμιράτου.
Πρόσθεσε δε ότι, το Κατάρ επανεξετάζει διαρκώς τους νόμους κατά της τρομοκρατίας για να «παραμείνει στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά του εξτρεμισμού και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».
Οι τέσσερις χώρες διέκοψαν τις σχέσεις τους με το Κατάρ στις 5 Ιουνίου 2017, κατηγορώντας το για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας αλλά και για τις σχέσεις του με το Ιράν.
Οι διαμεσολαβητικές προσπάθειες του Κουβέιτ, που υποστηρίζονται από τη Δύση, για τον τερματισμό της διαμάχης, μέχρι στιγμής δεν έχουν αποφέρει καρπούς. Εξάλλου ανώτερος αξιωματούχος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων δήλωσε ότι, δεν αναμένεται συμβιβασμός σύντομα.
«Είναι σημαντικό να κοιτάξουμε πέρα από την κρίση και να προχωρήσουμε σε ένα νέο σύνολο σχέσεων στον Περσικό Κόλπο, που θα αντικαταστήσει το παλιό» έγραψε στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Anwar Gargash.
«Πρέπει να συνεχίσουμε χωρίς το Κατάρ, που είναι μια συντηρητική μοναρχία του Κόλπου, την προώθηση πολιτικών και αξιών που το ίδιο δεν υλοποιεί», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης