Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση των κερδών της Hyundai για το β΄ 3μηνο του 2017, λόγω κυρώσεων της Κίνας και αδύναμων πωλήσεων στις ΗΠΑ

tags :
Πτώση των κερδών της Hyundai για το β΄ 3μηνο του 2017, λόγω κυρώσεων της Κίνας και αδύναμων πωλήσεων στις ΗΠΑ
Οι μειωμένες πωλήσεις στις ΗΠΑ, η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μετά την Κίνα, έχει επίσης επιπτώσεις, μια τάση που η νοτιοκορεατική εταιρεία προειδοποίησε ότι θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2017
Η Hyundai Motor ανακοίνωσε το λιγότερα τριμηνιαία καθαρά κέρδη της σε πέντε χρόνια, πολύ πιο κάτω σε σχέση με τις εκτιμήσεις, ενώ προειδοποίησε ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2017, θα είναι δύσκολο καθώς οι πολιτικές αντιξοότητες έπληξαν τις πωλήσεις στην Κίνα, ενώ οι πωλήσεις στις ΗΠΑ υποχωρούν.
Η εταιρία της Νότιας Κορέας - η οποία μαζί με την θυγατρική της Kia Motors είναι η 5η αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο – προέβλεπε ότι θα ανακάμψει σταδιακά, αλλά τα σχέδιά της βρίσκουν εμπόδιο στην αντίδραση της Κίνας, στην απόφαση της Σεούλ να αναπτύξει ένα αντιπυραυλικό σύστημα.
Οι μειωμένες πωλήσεις στις ΗΠΑ, η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά μετά την Κίνα, έχει επίσης επιπτώσεις, μια τάση που η νοτιοκορεατική εταιρεία προειδοποίησε ότι θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2017.
"Το δύσκολο επιχειρηματικό περιβάλλον αναμένεται να συνεχιστεί στο δεύτερο 6μηνο του 2017 εξαιτίας αρνητικών εξωτερικών παραγόντων, όπως η μειωμένη ζήτηση οχημάτων μας στις ΗΠΑ, αλλά και η αντίδραση της Κίνας", δήλωσε ο οικονομικός διευθυντής της Hyundai.
Σήμερα 26 Ιουλίου 2017, η Hyundai ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη για το β΄ 3μηνο του 2017 μειώθηκαν στα 817 δισ. γουόν (729,1 εκατ. δολάρια) - η 14η συνεχόμενη πτώση από το α΄ 3μηνο του 2012.
Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 1,35 τρισ. γουόν, ενώ τα συνολικά έσοδα ήταν 24,31 τρισ. γουόν για το ίδιο διάστημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης