Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλό 8 εβδομάδων η τιμή του πετρελαίου - Στα 48,75 δολάρια το βαρέλι

Σε υψηλό 8 εβδομάδων η τιμή του πετρελαίου - Στα 48,75 δολάρια το βαρέλι
Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 7,2 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, αρκετά υψηλότερα από ότι εκτιμούσαν οι αναλυτές, στα 2,5 εκατ. βαρέλια
Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σε υψηλό οκτώ εβδομάδων σημειώνοντας άνοδο 1,8%, στα 48,75 δολάρια το βαρέλι λόγω της πτώσης των αποθεμάτων των ΗΠΑ.
Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 7,2 εκατ. βαρέλια την προηγούμενη εβδομάδα, αρκετά υψηλότερα από ότι εκτιμούσαν οι αναλυτές, στα 2,5 εκατ. βαρέλια
Τα ακαθάριστα αποθέματα μειώθηκαν κατά 7,2 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 21 Ιουλίου 2017, περισσότερο από την αναμενόμενη μείωση των 2,6 εκατομμυρίων βαρελιών.
Η πτώση ήταν η τέταρτη συνεχής πτώση, δίνοντας στήριξη στην αγορά.
Τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν κατά 1 εκατ. Βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 614.000 βαρελιών.
Η Σαουδική Αραβία δήλωσε τη Δευτέρα (24/7) ότι θα περιορίσει τις εξαγωγές πετρελαίου στα 6,6 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα τον Αύγουστο του 2017.
"Η σημερινή έκθεση έχει ενισχύσει το ήδη υπάρχον επίτευγμα στην αγορά, αν και η επιτυχια της κίνησης του ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής για στήριξη των τιμών παραμένει αμφίβολη", δήλωσε ο Abhishek Kumar, ανώτερος αναλυτής της Interfax Energys Global Gas Analytics στο Λονδίνο.
"Ωστόσο, τα αποθέματα αργού και βενζίνης της χώρας παραμένουν πάνω από τους πενταετείς μέσους όρους τους, που θα περιορίσουν τα κέρδη των τιμών".
"Τα περιθώρια διύλισης είναι ισχυρά", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της PetroMatrix, Olivier Jakob. "Μπορείτε να προσθέσετε και το γεωπολιτικό ρίσκο που αυξάνεται λόγω της κατάστασης στη Βενεζουέλα και έχετε μια ανοδικά αγορά."
Η Βενεζουέλα, μέλος του ΟΠΕΚ που παράγει περίπου 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου ημερησίως, σπαράσσεται από τις αναταραχές που έχουν ξεσπάσει στη χώρα με τους πολίτες να ζητούν την απομάκρυνση του προέδρου Maduro.
Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ σήμερα (26/7) προχώρησαν σε κυρώσεις εις βάρος 13 εν ενεργεία και πρώην ανώτερων κρατικών αξιωματούχων της Βενεζουέλας.
Οι κυρώσεις σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν στόχο «αξιωματούχους της κυβέρνησης της Βενεζουέλας και άλλους που υπονομεύουν τη δημοκρατία» στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, η οποία αντιμετωπίζει με μια σοβαρή οικονομική και πολιτική κρίση.
Εξάλλου ένας αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος τόνισε ότι η κυβέρνηση του Donald Trump κρατάει ανοικτές όλες τις επιλογές της, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής κυρώσεων στον πετρελαϊκό τομέα, αν ο Maduro προχωρήσει στο σχέδιό του να εκλεγεί Συντακτική Συνέλευση για να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα.
Η παραγωγή της Νιγηρίας υποχώρησε αυτή την εβδομάδα καθώς διαρροές ανάγκασαν τη Shell να κλείσει έναν αγωγό εξαγωγής περίπου 180.000 βαρελιών πετρελαίου.
Η Νιγηρία, η οποία εξαιρέθηκε από τα όρια της μειωμένης παραγωγής που έχει αποφασισει ο ΟΠΕΚ, συμφώνησε επίσης να περιορίσει ή να μειώσει την παραγωγή όταν σταθεροποιηθεί στα 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης