Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η VW υποστηρίζει ότι η συνεργασία με ανταγωνίστριες εταιρείες είναι κοινή πρακτική της αυτοκινητοβιομηχανίας

tags :
Η VW υποστηρίζει ότι η συνεργασία με ανταγωνίστριες εταιρείες είναι κοινή πρακτική της αυτοκινητοβιομηχανίας
Είναι αρκετά κοινό ανάμεσα στους κατασκευαστές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, να προβαίνουν σε ανταλλαγή τεχνικών θεμάτων, προκειμένου να επιταχύνουν το ρυθμό και την ποιότητα των καινοτομιών
Η συνεργασία μεταξύ των κατασκευαστών αυτοκινήτων σε τεχνικά θέματα είναι μια κοινή πρακτική του κλάδου, όπως δήλωσε η Volkswagen την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017, αρνήθηκε όμως να σχολιάσει τους ισχυρισμούς ότι άσκησε μονοπωλιακή πολιτική με άλλες γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.
Η VW, η Daimler, η BMW, η Audi και η Porsche αντιμετώπισαν δημόσιες επικρίσεις μετά από έκθεση του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel την Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017, ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες συνεργάζονταν για δεκαετίες σε θέματα τιμολόγησης και τεχνολογίας εις βάρος των ξένων κατασκευαστών.
"Η Volkswagen δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο επί του παρόντος, σχετικά με αυτά τα θέματα που έχουν γίνει αντικείμενο δημόσιας συζήτησης", δήλωσε η VW την Τετάρτη μετά από συνάντηση του εποπτικού συμβουλίου της.
"Είναι αρκετά κοινό ανάμεσα στους κατασκευαστές αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο, να προβαίνουν σε ανταλλαγή τεχνικών θεμάτων, προκειμένου να επιταχύνουν το ρυθμό και την ποιότητα των καινοτομιών", αναφέρει η δήλωση της εταιρείας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης