Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με ιστορικά υψηλά έκλεισαν οι Nasdaq και Dow Jones – Αμετάβλητος ο S&P 500

Με ιστορικά υψηλά έκλεισαν οι Nasdaq και Dow Jones – Αμετάβλητος ο S&P 500
Νωρίτερα, η Νομισματική Επιτροπή της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α. αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο εύρος 1% - 1,25%, όπως αναμενόταν
Σε ιστορικά υψηλές τιμές έκλεισαν τη σημερινή (26 Ιουλίου 2017) συνεδρίαση ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones Industrial Average και ο τεχνολογικός Nasdaq, στις 21.711,01 (+0,45%) και 6.422,75 μονάδες αντίστοιχα, με τους επενδυτές να μην πτοούνται από τη μη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και να βρίσκουν στήριξη από τα ενθαρρυντικά οικονομικά αποτελέσματα των εισηγμένων.
Ο δείκτης βαρόμετρο S&P 500 έμεινε σχεδόν αμετάβλητος από το χθεσινό του ρεκόρ κλεισίματος, βρισκόμενος κατά τη λήξη στις 2.476,85 μονάδες (-0,01%).
Νωρίτερα, η Νομισματική Επιτροπή (FOMC) της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α. (Federal Reserve, Fed) αποφάσισε να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια στο εύρος 1% - 1,25%, όπως αναμενόταν.
Σε ό,τι αφορά στην συρρίκνωση του υπέρογκου προϋπολογισμού της, ύψους 4,5 τρισ. δολαρίων, που θα σημάνει την επιπλέον σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής (μέσω μη περαιτέρω αγοράς ομολόγων), η Επιτροπή ανακοίνωση πως αναμένεται «σχετικά σύντομα».



Οι αναλυτές ποντάρουν σε μία αύξηση των επιτοκίων κατά τη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου 2017, την τελευταία του έτους, δίνοντας λιγότερες πιθανότητες για τον Σεπτέμβριο και τον Νοέμβριο.
Ήδη η Fed έχει αυξήσει ήδη δύο φορές τα επιτόκια μέσα στο 2017, κατά 25 μονάδες βάσης, έχοντας προγραμματίσει συνολικά τέσσερις αυξήσεις για το 2017.
Βέβαια, οι αναλυτές κάνουν λόγο για τρεις.
Η FOMC αποτελείται –με δικαίωμα ψήφου– από τους: Janet L. Yellen, William C. Dudley, Lael Brainard, Charles L. Evans, Stanley Fischer, Patrick Harker, Robert S. Kaplan, Neel Kashkari και Jerome H. Powell.
Το κλίμα είναι θετικό από χθες, μετά και το οριακό «Ναι» του Κογκρέσου για την αντικατάσταση του «Obamacare», αλλά και τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη της αμερικανικής οικονομίας, που αυξήθηκε τον Ιούλιο του 2017, με τον σχετικό δείκτη να διαμορφώνεται στις 121,1 μονάδες, έναντι 117,3 μονάδων ένα μήνα νωρίτερα.
Οι καταναλωτικές δαπάνες αποτελούν μία από τις βασικές κινητήριες δυνάμεις της οικονομίας των Η.Π.Α., με την ανάκαμψή τους να συνεπάγεται και ισχυρότερη ανάπτυξη για το β’ 3μηνο 2017.

Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι του Dow Jones:



Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι του S&P 500:



Οι χαμένοι και οι κερδισμένοι του Nasdaq:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης