Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wirtschafts Woche: Ποιος αγοράζει τελικά τα ελληνικά ομόλογα... και ο Paul Kazarian

tags :
Wirtschafts Woche: Ποιος αγοράζει τελικά τα ελληνικά ομόλογα... και ο Paul Kazarian
Ο Paul Kazarian φυσικά, δεν μιλά τόσο θετικά για την Ελλάδα, χωρίς λόγο καθώς το hedge fund Japonica, θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στο χρέος της ελληνικής κυβέρνησης
Στην ελληνική έκδοση του πενταετούς ομολόγου και στον διάσημο επενδυτή Paul Kazarian αναφέρεται σε δημοσίευμα της  η γερμανική ιστοσελίδα Wirtschafts Woche στις 26 Ιουλίου 2017.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμά o Paul Kazarian περιγράφει το ελληνικό χρέος ως το ψέμα του αιώνα.
Ο εκκεντρικός αμερικανός επενδυτής, είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιδιώτες επενδυτές της Ελλάδας.
Ο Paul Kazarian έχει τα πάντα, πολλά χρήματα, επαφές σε όλο τον κόσμο και πάνω απ 'όλα, ξέρει πώς να πει μια ιστορία και να τραβήξει την προσοχή του κοινού.
O Kazarian είχε δηλώσει ότι το υππέρογκο χρέος της Ελλάδας είναι το ψέμα του αιώνα.
Ο 61χρονος βετεράνος της Wall Street λέει ότι εάν εφαρμοζόταν η διεθνής λογιστική, ο δείκτης χρέους θα ήταν περίπου τα δύο τρίτα της ετήσιας οικονομικής παραγωγής αντί για το 170%, όπως ανακοινώθηκε.
Ο Paul Kazarian φυσικά, δεν μιλά τόσο θετικά για την Ελλάδα, χωρίς λόγο καθώς το hedge fund Japonica, θεωρείται ως ένας από τους μεγαλύτερους επενδυτές στο χρέος της ελληνικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, ο Kazarian έχει επενδύσει αρκετά κεφάλαια, ιδιαίτερα στην έξαρση της κρίσης του ευρώ την περίοδο  2012/13.
Είναι σαφές ότι εκείνη την εποχή οι ελληνικές κρατικές κινητές αξίες αναφέρθηκαν σε ένα κλάσμα της ονομαστικής τους αξίας. Οι τράπεζες έχασαν δισεκατομμύρια, οι Hegdefonds έκαψαν κέρδη.
Ωστόσο πλέον οι επενδύσεις του Kazarian στα ελληνικά ομόλογα, αρχίζουν πλεόν και κινούνται σε πιο ασφαλή ύδατα, μετά και την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές με την έκδοση πενταετούς ομολόγου ύψους 3 δισ. ευρώ, με απόδοση 4,6%.
Ο Paul Kazarian δεν έχει ακόμη εκφράσει τη γνώμη του για την ελληνική ομολογιακή έκδοση, παρά τις κατά τα άλλα εντυπωσιακές του δηλώσεις για την Ελλάδα, αναφέρει η Wirtschafts Woche.
Η επιτυχημένη έκδοση του ελληνικού ομολόγου αποτελεί έναν ελιγμό με τον οποίο η Ελλάδα θέλησε να ελέγξει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.
Ωστόσο, το ζήτημα είναι στην πραγματικότητα η έκδοση αυτή ήταν περισσότερο αναδιάρθρωση παρά χρηματοδότηση.
Περίπου τα μισά από τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ που αντλήθηκαν, αφορούν την επαναγορά παλαιών ομολόγων που είχαν εκδοθεί το 2014 και τα οποία ωρίμαζαν σε δύο χρόνια.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης