Τελευταία Νέα
Διεθνή

Volkswagen: Κοινή πρακτική των αυτοκινητοβιομηχανιών η ανταλλαγή τεχνικών πληροφοριών

tags :
Volkswagen: Κοινή πρακτική των αυτοκινητοβιομηχανιών η ανταλλαγή τεχνικών πληροφοριών
Οι εταιρείες που κρίνονται ένοχες ότι παραβιάζουν τους κανόνες περί καρτέλ της ΕΕ αντιμετωπίζουν πρόστιμα ύψους έως και 10% του συνολικού κύκλου εργασιών τους
Κοινή πρακτική των αυτοκινητοβιομηχανιών χαρακτηρίζει η Volkswagen τη συνεργασία μεταξύ εταιρειών του κλάδου, αρνούμενη πάντως να σχολιάσει τους ισχυρισμούς περί εμπλοκής της στο καρτέλ για τον καθορισμό των τιμών.
«Είναι κοινή πρακτική για τις κατασκευάστριες εταιρείες σε όλο τον κόσμο να προβαίνουν σε ανταλλαγή τεχνικών πληροφοριών προκειμένου να επιταχύνουν τον ρυθμό και την ποιότητα των καινοτομιών», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μετά τη συνεδρίαση σήμερα (26/7) του εποπτικού της συμβουλίου.
Οι εταιρείες Volkswagen, Daimler, BMW, Audi και Porsche βρέθηκαν στο στόχαστρο της δημόσιας κριτικής, καθώς την προηγούμενη Παρασκευή (21/7) το περιοδικό Der Spiegel υποστήριξε, πως είχαν συγκροτήσει καρτέλ για τον καθορισμό των τιμών οχημάτων τους σε βάρος ξέων εταιρειών.
Το εποπτικό συμβούλιο της Daimler συνεδρίασε επίσης σήμερα (26/7) για το θέμα, μετά την έμμεση παραδοχή από την ίδια περί ύπαρξης του καρτέλ. εξέλιξη που ενδεχομένως θα της εξασφάλιζε ενός είδους «αμνηστία».
Οι εταιρείες που κρίνονται ένοχες ότι παραβιάζουν τους κανόνες περί καρτέλ της ΕΕ αντιμετωπίζουν πρόστιμα ύψους έως και 10% του συνολικού κύκλου εργασιών τους.
Σχεδόν δύο χρόνια μετά το σκάνδαλο ρύπων της Volkswagen, οι αυτοκινητοβιομηχανίες επιθυμούν να αποτρέψουν μια άλλη κρίση της βιομηχανίας, καθώς αντιμετωπίζουν τις απαιτήσεις Γερμανών πολιτικών περί καθαρότερων κινητήρων ενόψει και των ομοσπονδιακών εκλογών (24/9).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης