Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Facebook χρηματοδοτεί πρωτοβουλία του Χάρβαρντ για την προστασία των κομμάτων και των εκλογών

tags :
Το Facebook χρηματοδοτεί πρωτοβουλία του Χάρβαρντ για την προστασία των κομμάτων και των εκλογών
Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που πλασάρεται ως  μέσο για πολιτικό διάλογο και εκπαίδευση, έχει χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για τη διάδοση πλαστών ειδήσεων και προπαγάνδας κατά τη διάρκεια της εκλογικής εκστρατείας των ΗΠΑ το 2016
Το Facebook θα προσφέρει χρηματοδότηση ύψους 500.000 δολαρίων σε μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που στοχεύει να βοηθήσει στην προστασία των πολιτικών κομμάτων, των συστημάτων ψηφοφορίας και των πάροχων πληροφοριών, από τους χάκερ και τις προπαγανδιστικές επιθέσεις, όπως δήλωσε την Τετάρτη 26 Ιουλίου 2016 το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο στον κόσμο.
Η πρωτοβουλία με την ονομασία"Υπερασπίζοντας την Ψηφιακή Δημοκρατία", αρχικά θα εδρεύει στο Kennedy School of Government του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, το οποίο ανακοίνωσε την πρωτοβουλία την περασμένη εβδομάδα.
Το Facebook δήλωσε ότι ελπίζει με τη συμμετοχή περισσοτέρων μελών η πρωτοβουλία θα μετατραπεί σε ανεξάρτητο κέντρο ανταλλαγής πληροφοριών που θα ελέγχεται από τα μέλη του.
Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, με δύο δισεκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, που πλασάρεται ως μέσο για πολιτικό διάλογο και εκπαίδευση, έχει χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για τη διάδοση πλαστών ειδήσεων και προπαγάνδας κατά τη διάρκεια της εκλογικής εκστρατείας των ΗΠΑ το 2016.
Ο υπεύθυνος Ασφαλείας του Facebook, ανακοίνωσε την υποστήριξη της εταιρείας κατά την έναρξη της Διάσκεψης για την Ασφάλεια Πληροφοριών στο Λας Βέγκας την Τετάρτη.
Η εκδήλωση απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες της επαγγελματικής και κυβερνητικής ασφάλειας.
"Αυτή τη στιγμή είμαστε ο ιδρυτικός χορηγός, αλλά συζητάμε με άλλους τεχνολογικούς οργανισμούς", ανέφερε σε συνέντευξή του πριν από την ομιλία του ο υπεύθυνος Ασφαλείας.
"Ο στόχος για τα χρήματά μας είναι συγκεκριμένα να βοηθήσουμε στη δημιουργία ενός αυτόνομου ISAO (Οργανισμός Ανταλλαγής Πληροφοριών και Ανάλυσης Πληροφοριών), που θα βοηθάει όλες τις ομάδες που έχουν κάποιο είδος ευπάθειας".
"Οι περισσότερες καμπάνιες δεν διαθέτουν τα εργαλεία αυτή τη στιγμή για να προστατεύονται από τις επιθέσεις στον κυβερνοχώρο.
"Η πρωτοβουλία μας στοχεύει να καλύψει αυτό το κενό και να βοηθήσει τις εκστρατείες τόσο των Δημοκρατικών όσο των Ρεπουμπλικανών, να προστατευτούν με καλύτερα μέσα ανταλλαγής πληροφοριών και ασφάλειας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης