Τελευταία Νέα
Διεθνή

Express: Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων είναι «ένα τεστ»

Express: Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων είναι «ένα τεστ»
Η επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές για πρώτη φορά έπειτα από τρία χρόνια είναι τεστ για την επιστροφή στην οικονομική ανάπτυξη
Στην επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές, έπειτα από τρία χρόνια, με την έκδοση 5ετούς ομολόγου αναφέρεται η βρετανική εφημερίδα Express.
Στο δημοσίευμα επικαλούνται και κάποιες επισημάνσεις του οικονομικού συντάκτη της γερμανικής εφημερίδας Welt, Jan Dams, ο οποίος τονίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας στην αγορά ομολόγων είναι ένα τεστ.
«Ελπίζεται ότι η απόφαση της χώρας να επενδύσει σε ομόλογο 3 δισ. ευρώ θα κερδίσει τους διστακτικούς επενδυτές, καθώς η ελληνική οικονομία στοχεύει να αντιμετωπίσει το χρέος της ευρωζώνης με κάποιο στρατηγικό χρέος» σχολιάζει η βρετανική εφημερίδα.
Από την πλευρά του ο Dams επισημαίνει «Είναι ένα τεστ.
Μια επιχείρηση.
Διότι κατά τα τελευταία επτά χρόνια, η Ελλάδα δεν ήταν ούτε το μοντέλο για προβλέψιμη οικονομική πολιτική ούτε οι ελληνικές κυβερνήσεις αντιμετώπισαν τους πιστωτές του πολική καλά.
Στις αρχές του 2012, η τότε κυβέρνηση αναγκάστηκε σε μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους που βρισκόταν στα χέρια των ιδιωτών, π.χ. τράπεζες, funds, ασφαλιστικές εταιρείες.
Υπό τον Αλέξη Τσίπρα το χρέος δεν αποπληρώθηκε στο ΔΝΤ το 2015.
Εάν η Ελλάδα ήταν ιδιώτης πιθανότατα δεν θα λάμβανε ποτέ δάνεια έχοντας τέτοιο ιστορικό».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης