Τελευταία Νέα
Διεθνή

Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές - Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα εταιρικά αποτελέσματα

tags :
Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές - Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τα εταιρικά αποτελέσματα
Χθες η Federal Reserve διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο μιας αύξησης το επόμενο χρονικό διάστημα

Οι ευρωπαϊκές αγορές έκλεισαν με μικρές απώλειες στη συνεδρίαση της Πέμπτης (27/7) στον απόηχο της απόφασης της Fed να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκαν οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων.
Χθες η Federal Reserve διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι απομακρύνεται το ενδεχόμενο μιας αύξησης το επόμενο χρονικό διάστημα.
Αναλυτικότερα ο δείκτης FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε σρις 7.443,01 μονάδες με πτώση -0,12%.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX σημείωσε πτώση -0,76% στις 12.212,04 μονάδες.
Οριακές απώλειες -0,06% ο δείκτης CAC 40 στο Παρίσι στις 5.186,95 μονάδες.

Μακροοικονομία

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας στο +5% ανήλθε ο δείκτης προσφοράς χρήματος Μ3 τον Ιούνιο 2017 από το +4,9% τον Μάιο του 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η ΕΚΤ για τις νομισματικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη.
Ο δείκτης M3 αναθεωρήθηκε πτωτικά τον Μάιο από το +5% στο +4,9%.
Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του δείκτη M1 αυξήθηκε στο +9,7% τον Ιούνιο, από +9,3% τον Μάιο.
Ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των δανείων προς τα νοικοκυριά παρέμεινε στο 2,6% τον Ιούνιο σε σχέση με τον Μάιο.
Τέλος, ο ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των δανείων προς επιχειρήσεις εκτός χρηματοοικονομικού τομέα υποχώρησε στο 2,1% τον Ιούνιο από 2,5% τον Μάιο.
Νέα πτώση κατέγραψε η ανεργία στην Ισπανία το δεύτερο τρίμηνο του 2017, όπως ανακοίνωσε σήμερα (27/7) η στατιστική υπηρεσία της χώρας, γεγονός που καταδεικνύει τη σταδιακή ανάκαμψη των συνθηκών στην αγορά εργασίας.
Ειδικότερα, το ποσοστό ανεργίας στη χώρα υποχώρησε στο 17,22%, την ίδια στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους είχε διαμορφωθεί στο 18,75%.
Η σταθερή οικονομική ανάπτυξη της Ισπανίας στην εποχή μετά την κρίση έχει δημιουργήσει ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίας, με τους οικονομολόγους να αναμένουν επιτάχυνση της οικονομίας κατά 3% το τρέχον έτος.
Να προετοιμαστεί για «αντίποινα» ζήτησε σήμερα (27/7) από την ΕΕ ο ισχυρός Σύνδεσμος Γερμανών Βιομηχάνων στην περίπτωση κατά την οποία οι κυρώσεις των ΗΠΑ σε βάρος της Ρωσίας πλήξουν τις ευρωπαϊκές εταιρείες.
Υπενθυμίζεται ότι, δόθηκε το «πράσινο φως» σε νομοσχέδιο για την επιβολή νέων κυρώσεων στη Ρωσία και απομένει η έγκρισή του από την αμερικανική Γερουσία.
Η ΕΕ εκφράζει φόβους ότι οι νέες κυρώσεις των ΗΠΑ θα μπορούσαν να αποτελέσουν εμπόδιο στις επιχειρήσεις της, που συνεργάζονται με τη Ρωσία και να απειλήσουν την παροχή ενέργειας στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ενδεχόμενες ζημιές στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις του ενεργειακού τομέα με επιχειρηματικά συμφέροντα στη Ρωσία θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν «αντίποινα», τόνισε ο επικεφαλής του Συνδέσμου Γερμανών Βιομηχάνων για τις οικονομικές σχέσεις με την Ανατολική Ευρώπη.
«Είναι το τελευταίο πράγμα που θέλουμε, αλλά πρέπει να διατηρήσουμε την επιλογή ανοιχτή», δήλωσε ο Michael Harms σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

Εταιρικά νέα

O κλάδος τροφίμων και ποτών βρέθηκε στο επίκεντρο καθώς η Diageo στη Βρετανίας ανακοίνωσε υψηλότερες πωλήσεις και κέρδη για το σύνολο του έτους, τονίζοντας ότι οι κινήσεις αναδιάρθρωσης υπερέβησαν τις προβλέψεις της.
Η μετοχή της σημείωσε άνοδο +5,9%.
Η Deutsche Bank ανακοίνωσε κέρδη έκπληξη για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ειδικότερα, η κερδοφορία της γερμανικής τράπεζας διαμορφώθηκε στα 466 εκατ. ευρώ, έναντι μόλις 20 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ύψους 169 εκατ. ευρώ.
Ωστόσο, ο Διευθύνων Σύμβουλος John Cryan δήλωσε ότι τα έσοδα δεν ήταν "τόσο καθολικά ισχυρά όσο θα θέλαμε".
Οι μετοχές της σημείωσαν άνοδο 6,4%.
Τα αποτελέσματα της Royal Dutch Shell ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών, ανακοινώνοντας έσοδα ύψους 72,13 δισ. δολαρίων για το β 'τρίμηνο του 2017.
Οριακή πτώση στα καθαρά της κέρδη ανακοίνωσε σήμερα (27/7) η γαλλική εταιρεία Total SA για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, με τις ταμειακές της ροές ωστόσο να αυξάνονται σημαντικά, καταδεικνύοντας το γεγονός ότι συνεχίζει να αναζητά νέες επενδυτικές ευκαιρείες παρά τη συνεχιζόμενες πιέσεις στις τιμές του πετρελαίου.
Ειδικότερα, η κερδοφορία της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας διαμορφώθηκε στα 2,04 δισ. δολ. έναντι 2,09 δισ. δολ. το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, με τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ωστόσο να ενισχύονται στα 2,47 δισ. δολ. έναντι 2,17 δισ. δολ. το δεύτερο τρίμηνο του 2016.
Σημαντική αύξηση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Volkswagen για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, δεχόμενα ώθηση από την αύξηση των πωλήσεων, καθώς η εταιρεία απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από το σκάνδαλο που προέκυψε το 2015 με τις εκπομπές ρύπων.
Ειδικότερα, η κερδοφορία της γερμανικής εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων διαμορφώθηκε στα 3,19 δισ. ευρώ, έναντι 1,21 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, οι πωλήσεις τις εταιρείας ενισχύθηκαν κατά +4,7% στα 58,67 δισ. ευρώ.
Σημαντική πτώση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της ευρωπαϊκής εταιρείας κατασκευής αεροσκαφών Airbus για το δεύτερο τρίμηνο του 2017, εξαιτίας τόσο της μειωμένης ζήτησης, όσο και της μειωμένης παραγωγής σε ορισμένα μοντέλα της.
Συγκεκριμένα, η κερδοφορία της ευρωπαϊκής εταιρείας υποχώρησε κατά -34% στα 895 εκατ. ευρώ, έναντι 1,36 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, πτώση σημειώθηκε και στις πωλήσεις της Airbus, οι οποίες υποχώρησαν κατά -5% στα 15,7 δισ. ευρώ.
Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακαλούνται 22.000 οχήματα Porsche Cayenne και Macan της θυγατρικής της Volkswagen, αφού διαπιστώθηκε ότι ήταν εφοδιασμένα με ένα παράνομο λογισμικό ελέγχου των εκπομπών καυσαερίων τους.
Το λογισμικό αυτό, που επιτρέπει να ελαχιστοποιείται το επίπεδο των εκπομπών καυσαερίων, είναι "παράνομο".
Ο υπουργός είπε επίσης ότι η Porsche θα αναλάβει το 100% του κόστους της ανάκλησης των οχημάτων της.
"Δεν υπάρχει εξήγηση γιατί είχε τοποθετηθεί αυτό το λογισμικό σε αυτό το όχημα", είπε.
Η εταιρεία από την πλευρά της σημείωσε ότι ανακάλυψε το λογισμικό ενώ έκανε εσωτερικούς ελέγχους και συμφώνησε να ανακαλέσει τα οχήματα για να διορθώσει το πρόβλημα.
Ο οικονομικός διευθυντής της Volkswagen δεν θέλησε να κάνει κανένα σχόλιο όταν ρωτήθηκε για το θέμα.



 Wall Street

Οι αμερικανικές αγορές ξεκίνησαν σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ.
Οι τεχνολογικές μετοχές συνέχισαν την ανοδική τους πορεία, με πρωτεργάτη την Amazon, γεγονός που οδήγησε τον ιδρυτή της Jeff Bezos να ξεπεράσει τον Bill Gates ως τον πλουσιότερο άνθρωπο στον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης