Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο δισεκατομμυριούχος Howard Marks προειδοποιεί πως «οι καιροί είναι επικίνδυνοι στις αγορές»

tags :
Ο δισεκατομμυριούχος Howard Marks προειδοποιεί πως «οι καιροί είναι επικίνδυνοι στις αγορές»
Κατά την άποψή μου, οι επενδύσεις με μικρό ρίσκο είναι αυτές που πρέπει να προτιμήσουν οι επενδυτές σήμερα
Οι καιροί είναι επικίνδυνοι για τις αγορές προειδοποιεί ο Howard Marks, προτρέποντας τους πελάτες του να προτιμήσουν επενδύσεις με μικρότερο ρίσκο για να προστατεύσουν από μελλοντικές ζημίες.
Η εταιρεία του Oaktree Capital διαχειρίζεται 99 δισ. δολάρια, καθιστώντας τον Marks, ως ένα από τους πιο ευυπόληπτους επενδυτές στον κόσμο
Ο Marks έγινε διάσημος για τις παλαιότερες προειδοποιήσεις του, που προέβλεψαν την οικονομική κρίση και την κατάρρευση της «φούσκας» dotcom.
"Λαμβάνοντας υπόψη μου τις συνθήκες, ο μόνος λόγος για να είμαι επιθετικός σήμερα είναι επειδή η συντηρητική επένδυση συνεπάγεται χαμηλές μελλοντικές αποδόσεις, αλλά το ερώτημα είναι εάν η επιδίωξη υψηλών αναμενόμενων αποδόσεων αξίζει το ρίσκο σε μια ενδεχόμενη αναστροφή της αγοράς", γράφει ο Marks στην επιστολή του προς τους πελάτες του.
"Εάν η απάντηση είναι όχι, όπως πιστεύω, τότε είναι καιρός για προσοχή".
«Όταν η αγορά είναι ορθολογική, οι επενδύσεις με μικρό ρίσκο θα εμφανίζουν πάντα αποδόσεις χαμηλότερες από εκείνες των επενδύσεων υψηλού ρίσκου.
Όμως σε δύσκολες στιγμές οι πρώτες είναι λιγότερο πιθανό, να προκαλέσουν μεγάλες απώλειες στις επενδύσεις», δήλωσε ο Marks.
"Κατά την άποψή μου, οι επενδύσεις με μικρό ρίσκο είναι αυτές που πρέπει να προτιμήσουν οι επενδυτές σήμερα".
Βεβαίως τόνισε ότι δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα συμβεί μια διόρθωση.
"Οι παρατηρήσεις μου είναι πάντα ενδεικτικές, δεν είναι προβλέψεις ... μια ενδεχόμενη διόρθωση θα συμβεί, το θέμα είναι πόσο σύντομα θα συμβεί", κατέληξε στην επιστολή του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης