Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο «εκλεκτός» του Trump για το ΔΣ της Fed επιθυμεί μεγαλύτερη διαφάνεια στα «stress tests»

Ο «εκλεκτός» του Trump για το ΔΣ της Fed επιθυμεί μεγαλύτερη διαφάνεια στα «stress tests»
Ο κ. Randal Quarles τόνισε ότι η Fed πρέπει να παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα tests, κάτι που ζητούν επί χρόνια από τη Wall Street
Ο «εκλεκτός» του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump για το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Η.Π.Α. (Federal Reserve, Fed) δήλωσε ότι θέλει να εισάγει μεγαλύτερη διαφάνεια στη διαδικασία των «stress tests», τα οποία χρησιμοποιούνται ως εργαλείο για να δοκιμαστεί η αντοχή των τραπεζών σε μελλοντικά σοκ.
Ο κ. Randal Quarles, σε ακρόαση ενώπιον της τραπεζικής επιτροπής της Γερουσίας, τόνισε ότι ίσως η Fed θα μπορούσε να παράσχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα tests, κάτι που ζητούν επί χρόνια από τη Wall Street.
Ο κ. Quarles επευφήμησε επίσης προηγούμενες συστάσεις για ρυθμιστική μεταρρύθμιση από τον Daniel Tarullo, ο οποίος επόπτευε στο διοικητικό συμβούλιο της Fed μέχρι τον Απρίλιο - μεταξύ των οποίων απλοποίηση του κανόνα «Volcker», που περιορίζει την ικανότητα των τραπεζών να επενδύουν με τις καταθέσεις πελατών τους.
«Είναι αναγκαίες ορισμένες βελτιώσεις στο χρηματοπιστωτικό ρυθμιστικό σύστημα. Το σημαντικό είναι να διασφαλίσουμε ότι το σύστημα θα παραμείνει ανθεκτικό στις κρίσεις», υπογράμμισε.
Πριν λίγες ημέρες ο Donald Trump είπε πως η τωρινή πρόεδρος, Janet Yellen, ενδέχεται να παραμείνει στο «τιμόνι» της Fed.
Μάλιστα επεφύλασσε κολακευτικά σχόλια για την Yellen λέγοντας, πως έχει κάνει καλή δουλειά, ενώ την χαρακτήρισε «πρόσωπο χαμηλό επιτοκίου».
Στους υποψήφιους για τη διοίκηση της Fed, ο Ρεπουμπλικάνος Πρόεδρος συμπεριέλαβε και τον οικονομικό του σύμβουλο Gary Cohn, βασικό στέλεχος της Goldman Sachs επί 26 χρόνια, για τον οποίο εξέφρασε τον θαυμασμό του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης