Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ιράν πραγματοποίησε εκτόξευση πυραύλου που μπορεί να μεταφέρει δορυφόρους σε τροχιά

tags :
Το Ιράν πραγματοποίησε εκτόξευση πυραύλου που μπορεί να μεταφέρει δορυφόρους σε τροχιά
Το Ιράν υποστηρίζει ότι το διαστημικό πρόγραμμά του είναι ειρηνικό, αλλά δυτικοί εμπειρογνώμονες υποπτεύονται ότι το πρόγραμμα είναι πρόσχημα για την ανάπτυξη τεχνολογιών πυραυλικών συστημάτων
Το Ιράν πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση διαστημικού πυραύλου που μπορεί να μεταφέρει δορυφόρους σε τροχιά, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. 
Η εκτόξευση αυτή πιθανών να δημιουργήσει καινούργιες εντάσεις με τις ΗΠΑ, λόγω πιθανής χρήσης για το βαλλιστικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.
Η Ουάσιγκτον υποστηρίζει ότι η Τεχεράνη αθετεί τους όρους ενός ψηφίσματος των Ηνωμένων Εθνών που καλεί το Ιράν να μην ασκεί καμία δραστηριότητα σχετικά με βαλλιστικούς πυραύλους που είναι σχεδιασμένοι να έχουν την δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών όπλων.
«Το Διαστημικό Κέντρο Χομεϊνί ξεκίνησε επίσημα την λειτουργία του με την επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση του διαστημικού πυραύλου Simorgh (Phoenix)», ανέφερε η κρατική τηλεόραση.
«Ο πύραυλος Simorgh έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει δορυφόρους βάρους έως και 250 κιλών σε τροχιά 500 χλμ.».
Νωρίτερα τον Ιούλιο 2017 οι ΗΠΑ, επέβαλαν νέες οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν σχετικά με το πρόγραμμα βαλλιστικών πυραύλων, σημειώνοντας πως οι «κακόβουλες δραστηριότητες» της Τεχεράνης στην Μέση Ανατολή έχουν υπονομεύσει κάθε «θετική συνεισφορά» της συμφωνίας του 2015 για τον περιορισμό του πυρηνικού της προγράμματος.
Το Ιράν υποστηρίζει ότι το διαστημικό πρόγραμμά του είναι ειρηνικό, αλλά δυτικοί εμπειρογνώμονες υποπτεύονται ότι το πρόγραμμα είναι πρόσχημα για την ανάπτυξη τεχνολογιών πυραυλικών συστημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης