Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μπόνους 38,4 εκατ. ευρώ επέστρεψαν πρώην στελέχη της Deutsche Bank

Μπόνους 38,4 εκατ. ευρώ επέστρεψαν πρώην στελέχη της Deutsche Bank
Η Deutsche Bank δεν ανέφερε τα ονόματα των πρώην αξιωματούχων της
Σε επιστροφή μπόνους συνολικής αξίας 38,4 εκατ. ευρώ προχώρησαν πρώην έντεκα (11) μεγαλοστελέχη της Deutsche Bank, που εργάστηκαν κατά την περίοδο της χρηματοπιστωτικής κρίσης, σε μία «κίνηση αλληλεγγύης» προς τη γερμανική τράπεζα, η οποία έχει δεχτεί ένα μπαράζ προστίμων για τις «αμαρτωλές» πρακτικές της κατά την περίοδο 2005-2009.
Η Deutsche Bank δεν ανέφερε τα ονόματα των πρώην αξιωματούχων της, ωστόσο μια πηγή που γνωρίζει καλά το θέμα δήλωσε στο CNN σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι πρώην διευθύνοντες συμβούλοι Josef Ackermann και Anshu Jain.
Η τράπεζα δήλωσε ότι το γερμανικό εταιρικό δίκαιο όφειλε να ερευνήσει εάν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου πρέπει να θεωρηθούν προσωπικά υπεύθυνα για τα αδικήματα.
Βέβαια, οι «εκτεταμένες έρευνες» των δικηγορικών γραφείων και των αρμόδιων αρχών εμφάνισαν ανεπαρκή αποδεικτικά στοιχεία για την ευθύνη των μεμονωμένων στελεχών.
Τα στελέχη πίστευαν ότι «δεν μπορούν να κατηγορηθούν για παραβίαση καθήκοντος» και είχαν παραιτηθεί οικειοθελώς από μερικά από τα επιδόματά τους.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρωζώνης συμφώνησε στα τέλη του 2016 να καταβάλει στις αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών 7,2 δισεκ. δολάρια για το «τοξικά» τιτλοποιημένα στεγαστικά δάνεια που πυροδότησαν την άνευ προηγουμένου χρηματοπιστωτικού κρίση του 2008, που οδήγησε στην κατάρρευση της Lehman Brothers.
Τον Μάρτιο, ανακοίνωσε ότι τα κορυφαία στελέχη της δεν θα λάβουν bonus για δεύτερο συνεχόμενο έτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης