Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εγκρίνουν την επιδιόρθωση σε 326.000 κινητήρες diesel της Volkswagen

tags :
Οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ εγκρίνουν την επιδιόρθωση σε 326.000 κινητήρες diesel της Volkswagen
Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει δαπανήσει περισσότερα από 6,3 δισ. δολάρια για να εξαγοράσει οχήματα με κινητήρες 2.0 λίτρων για να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες
Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ και η Επιτροπή Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Καλιφόρνια, ενέκριναν την Πέμπτη 27 Ιουλίου 2017 την επιδιόρθωση σε 326.000 αυτοκίνητα Volkswagen με κινητήρα diesel, όπως ανακοίνωσαν τα γραφεία τύπου των αρχών και της αυτοκινητοβιομηχανίας.
Η επιδιόρθωση θα περιλαμβάνει αναβαθμίσεις υλικού και λογισμικού, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης ενός καταλύτη εκπομπών, που πιθανόν όμως να αυξήσει την κατανάλωση καυσίμου στους κινητήρες. .
Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο θα χρειαστεί ακόμη να λάβει έγκριση, για ένα σχέδιο μεταπώλησης για τα οχήματα diesel μοντέλων 2009-2014, μετά από τις επισκευές - κάτι που αναμένεται τις προσεχείς εβδομάδες – που είναι σημαντικό για την εταιρεία, για να ξεπεράσει την κρίση εκπομπών πετρελαίου.
Η Volkswagen δήλωσε ότι είναι ικανοποιημένη με την έγκριση, καθώς σημαίνει ότι το 98% των οχημάτων ντίζελ 2.0 λίτρων έχουν εγκριθεί για την επιδιόρθωση.
Οι ρυθμιστικές αρχές δήλωσαν ότι οι εκτεταμένες δοκιμές έδειξαν ότι η επιδιόρθωση δεν θα επηρεάσει την "αξιοπιστία ή την αντοχή του οχήματος".
Η Volkswagen συμφώνησε το 2016 να εξαγοράσει έως και 475.000 πετρελαιοκίνητων οχημάτων με κινητήρες 2.0 λίτρων που είχαν πωληθεί στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των οχημάτων που κέρδισαν την έγκριση την Πέμπτη για την επιδιόρθωση.
Η έγκριση της Πέμπτης σημαίνει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία μπορεί τώρα να προσφέρει αναβαθμίσεις υλικού και λογισμικού στους κινητήρες και αποζημίωση στους ιδιοκτήτες.
Επίσης επιτρέπει στην εταιρεία να μεταπωλήσει ή να εξάγει δεκάδες χιλιάδες πετρελαιοκίνητα οχήματα που είχε επαναγοράσει και αποθηκεύσει στις ΗΠΑ.
Η αυτοκινητοβιομηχανία έχει δαπανήσει περισσότερα από 6,3 δισ. δολάρια για να εξαγοράσει οχήματα με κινητήρες 2.0 λίτρων για να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης