Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε υψηλά οχτώ εβδομάδων το πετρέλαιο - Στα 51,52 δολάρια το βαρέλι

tags :
Σε υψηλά οχτώ εβδομάδων το πετρέλαιο - Στα 51,52 δολάρια το βαρέλι
Η τιμή του αργού πετρελαίου σημείωσε άνοδο 32 σεντς στα 49,07 δολάρια/βαρέλι
Οι τιμές του πετρελαίου συνέχισαν την ανοδική τους πορεία με την τιμή του μαύρου χρυσού να κλείνει εκ νέου σε υψηλά οχτώ εβδομάδων, εκμεταλλευόμενες τη νέα πτώση που σημειώθηκε στα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, η οποία μάλιστα αποδείχθηκε μεγαλύτερη απ' ότι αναμενόταν.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 7,2 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, ενώ πτώση σημειώθηκε και στα αποθέματα βενζίνης.
Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, τα παραπάνω στοιχεία υποδηλώνουν σημαντική αύξηση της ζήτησης, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν ενδείξεις ότι η παραγωγή πετρελαίου των ΗΠΑ μπορεί να έχει αγγίξει «ταβάνι» για το τρέχον διάστημα.
Αναλυτικότερα τα συμβόλαια αργού Brent αυξήθηκαν κατά 55 σεντς, ήτοι 1,1%, στα 51,52 δολάρια/βαρέλι.
Η τιμή του αργού πετρελαίου σημείωσε άνοδο 32 σεντς στα 49,07 δολάρια/βαρέλι.
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν έντονα την περασμένη εβδομάδα καθώς τα διυλιστήρια αύξησαν την παραγωγή και οι εισαγωγές μειώθηκαν, ενώ τα αποθέματα βενζίνης μειώθηκαν και τα αποθέματα αποστάγματος μειώθηκαν, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ενεργειακών Πληροφοριών την Τετάρτη.
Η μείωση των αποθεμάτων αργού κατά 7,2 εκατομμύρια βαρέλι την εβδομάδα που έληξε στις 21 Ιουλίου ήταν πολύ πάνω από τις προβλέψεις των 2,6 εκατομμυρίων βαρελιών.
Αυτό σηματοδοτεί για τέταρτη συνεχή εβδομάδα ότι οι συνολικές απογραφές υδρογονανθράκων μειώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς", δήλωσε η αναλύτρια πετρελαίου Jenna Delaney της PIRA Energy.
Ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές αναφέρουν ότι η αγορά χρειάζεται να δει περαιτέρω σημάδια επανεξισορρόπησης.
"Όσο πιο ενθαρρυντικά και εάν είναι τα στοιχεία αυτά, η ανάκαμψη των τιμών δεν θα ξεκινήσει σοβαρά μέχρις ότου οι ενδείξεις για της εξισορρόπησης των τιμων του πετρελαίου των ΗΠΑ έχουν αντανάκλαση σε παγκόσμια κλίμακα", δήλωσε ο στρατηγικός αναλυτής της PVM, Stephen Brennock.
Οι προσδοκίες για εξισορρόπησης των τιμών στην αγορά πετρελαίου, υποστηρίχθηκαν επίσης από την είδηση ότι η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να περιορίσει τις εξαγωγές της στα 6,6 εκατ. βαρέλια την ημέρα από τον Αύγουστο του, περίπου 1 εκατομμύριο βαρέλια/ημέρα κάτω από το περσινό επίπεδο.
Το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, έχουν επίσης υποσχεθεί να μειώσουν τις εξαγωγές τους.
Ωστόσο, οι αναλυτές αναφέρουν ότι οι τιμές του πετρελαίου είναι πιθανό να μην συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία, καθώς τα πρόσφατα κέρδη θα μπορούσαν να ενθαρρύνουν την αύξηση της παραγωγής, ιδίως από τους παραγωγούς σχιστολιθικού πετρελαίου από τις  ΗΠΑ.
"Η αγορά πιθανότατα θα δώσει μεγαλύτερη προσοχή στη δραστηριότητα γεώτρησης στις Η.Π.Α. τις ερχόμενες εβδομάδες", ανέφερε η ING σε σημείωμα προς τους πελάτες της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης