Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Τουλάχιστον 7.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους παραμένουν στη χώρα, σύμφωνα με τις αρχές

Ιράκ: Τουλάχιστον 7.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους παραμένουν στη χώρα, σύμφωνα με τις αρχές
Ο αντίστοιχος αριθμός στη Συρία ενδέχεται να αγγίζει ακόμα και τα 12.000 άτομα
Ανησυχητικά αυξημένη παραμένει η παρουσία των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, παρά την πτώση της Μοσούλης, όπως ανέφεραν οι αρχές της χώρας στο Associated Press, με τον συνολικό αριθμό των τζιχαντιστών να ανέρχεται στα 7.000 άτομα.
Αναλυτικότερα, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας και των υπηρεσιών πληροφοριών της χώρας, οι 4.000 εκ των προαναφερθέντων είναι ένοπλοι μαχητές, ενω΄οι υπόλοιποι 3.000 αποτελούν έμμισθους εθελοντές οι οποίοι εργάζονται για το Ισλαμικό Κράτος.
Μάλιστα, οι σχετικές πληροφορίες έρχονται μόλις μερικές εβδομάδες μετά την επίσημη απελευθέρωση της Μοσούλης, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια αποτελούσε την de facto πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, προτού οι ιρακινές αρχές επιτύχουν την ανακατάληψή της.
Παράλληλα, ο αντίστοιχος αριθμός στη Συρία ενδέχεται να αγγίζει ακόμα τα 12.000 άτομα, με τους 7.000 εξ' αυτών να είναι μαχητές, ενώ οι 5.000 είναι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους.
Την περασμένη εβδομάδα, ο διευθυντής του Εθνικού Κέντρου κατά της Τρομοκρατίας, Nick Rasmussen, προειδοποίησε ότι ο κόσμος εξακολουθεί να είναι αντιμέτωπος με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, παρά τις εδαφικές απώλειες που έχει υποστεί, ενώ παράλληλα εξέφρασε την ανησυχία του ότι ένας μικρός αριθμός εξιδεικευμένων μαχητών θα μπορούσε να ξεκινήσει έναν νέο κύκλων τρομοκρατικών επιθέσεων στη Δύση.
Πλέον, ο αγώνας κατά του Ισλαμικού Κράτους έχει στραφεί στη Ράκα της Συρίας, όπου οι συριακές δυνάμεις, υπό τη στήριξη των ΗΠΑ, έχουν περιβάλλει την πόλη, με τους αξιωματούχους να προβλέπουν μία μακρά και σκληρή μάχη, η οποία θα μπορούσε να στοιχήσει τη ζωή σε αρκετούς αμάχους.
Υπενθυμίζουμε ότι, σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο, από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι σήμερα, οι στρατιωτικές επιδρομές των ΗΠΑ έχουν αφαιρέσει τη ζωή 45.000 τζιχαντιστών, περιορίζοντας τον συνολικό αριθμό των ενεργών μαχητών του Ισλαμικού Κράτους στα 15.000 άτομα.
]
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης