Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Έρευνες για το καρτέλ των αυτοκινητοβιομηχανιών - Παρελήφθησαν έγγραφα από τη VW

tags :
Γερμανία: Έρευνες για το καρτέλ των αυτοκινητοβιομηχανιών - Παρελήφθησαν έγγραφα από τη VW
Τα έγγραφα, που παρελήφθησαν, συνιστούν την έβδομη υποβολή στοιχείων για εικαζόμενες πρακτικές κατά του ανταγωνισμού 
Έγγραφα από τη Volkswagen (VW ) έλαβαν οι γερμανικές Αρχές κατά της σύστασης καρτέλ, με παραδείγματα πιθανής αθέμιτης σύμπραξης μεταξύ των μεγάλων γερμανικών αυτοκινητοβιομηχανιών και της εταιρίας εξαρτημάτων για αυτοκίνητα Bosch, όπως αναφέρει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.
Η ΕΕ και οι γερμανικές ρυθμιστικές Αρχές κατά των πρακτικών μονοπωλίου ερευνούν εάν οι VW, Porsche, Audi, BMW και η ιδιοκτήτρια της Mercedes-Benz, η Daimler, πραγματοποίησαν συναντήσεις με σκοπό να συνεννοηθούν για θέματα που αφορούν τους προμηθευτές, τις τιμές και τις προδιαγραφές σε βάρος των ξένων αυτοκινητοβιομηχανιών.
Τα έγγραφα, που παρελήφθησαν, συνιστούν την έβδομη υποβολή στοιχείων για εικαζόμενες πρακτικές κατά του ανταγωνισμού που λαμβάνουν οι αρμόδιες Αρχές από τον Ιούνιο του 2016, σύμφωνα με το Der Spiegel.
Η Bosch φέρεται να βοήθησε τις αυτοκινητοβιομηχανίες να χαράξουν μια στρατηγική που τους επέτρεπε να περιορίσουν την κατανάλωση του AdBlue, ενός διαλύματος που φιλτράρει τις εκπομπές ρύπων, επισημαίνει το Der Spiegel.
«Δεν μας τέθηκαν ερωτήματα αναφορικά με αυτό από τις γερμανικές ή τις ευρωπαϊκές Αρχές κατά του μονοπωλίου.
Καθώς δεν έχουμε λεπτομέρειες για τα θέματα υπό διερεύνηση, δεν μπορούμε να σχολιάσουμε», αναφέρει από την πλευρά της η Bosch.

www.bankingnnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης