Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών της ΕΕ θα τελειώσει τον Μάρτιο του 2019

Βρετανία: Η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών της ΕΕ θα τελειώσει τον Μάρτιο του 2019
Ο εκπρόσωπος της Theresa May τόνισε ότι η βρετανική κυβέρνηση έχει ήδη υποβάλει ορισμένες προτάσεις για τα δικαιώματα των ευρωπαίων πολιτών
Το τέλος της ελεύθερης μετακίνησης των πολιτών της ΕΕ στη Μεγάλη Βρετανία μετά τον Μάρτιο του 2019 ανακοίνωσε σήμερα (31/7) ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού Theresa May, μετά την αποχώρηση της χώρας από το ευρωπαϊκό μπλοκ.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος της May δήλωσε ενώπιω δημοσιογράφων ότι «η ελεύθερη μετακίνηση θα τελειώσει το 2019», για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «η κυβέρνηση έχει ήδη εκθέσει ορισμένες λεπτομέρεις, συμπεριλαμβανομένων των προτάσεων για τα δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ μετά το Brexit».
«Τα υπόλοιπα στοιχεία του μεταναστευτικού συστήματος μετά το Brexit θα προωθηθούν εν ευθέτων χρόνω», ανέφερε μεταξύ άλλων, για να προσθέσει ότι «θα ήταν λάθος να υποθέσουμε από τώρα υπό ποια μορφή θα συνεχιστεί η ελεύθερη μετακίνηση πολιτών».
Παρά το γεγονός ότι αρκετά στελέχη της βρετανικής κυβέρνησης φαίνεται να αντιφάσκουν τις τελευταίες μέρες αναφορικά με τα σχέδια για το Brexit, ο εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η επίσημη θέση της κυβέρνησης για το Brexit παραμένει όπως ορίστηκε από την πρωθυπουργό τον περασμένο Ιανουάριο.
Υπενθυμίζουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Philip Hammond δήλωσε ότι δεν πρέπει να υπάρξει άμεση αλλαγή στους κανόνες μετανάστευσης όταν η χώρα εγκαταλείψει το ευρωπαϊκό μπλοκ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης