Τελευταία Νέα
Διεθνή

Markit: Σε θετικό έδαφος παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος στην Ελλάδα τον Ιούλιο 2017 - Στις 50,5 μονάδες ο PMI

Markit: Σε θετικό έδαφος παρέμεινε ο μεταποιητικός κλάδος στην Ελλάδα τον Ιούλιο 2017 - Στις 50,5 μονάδες ο PMI
Οι εξαγωγές του κλάδου αυξήθηκαν με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων 19 μηνών
Οριακή βελτίωση κατέγραψε ο μεταποιητικός κλάδος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία της Markit, παραμένοντας για δεύτερο συνεχόμενο μήνα σε θετικό έδαφος, με τις εξαγωγές και τη στελέχωση του κλάδου να βελτιώνονται περαιτέρω.
Αναλυτικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 50,5 μονάδες, όντας αμετάβλητος σε σύγκριση με τον Ιούνιο του 2017, παραμένοντας ωστόσο σε συνθήκες ανάπτυξης για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 2016.
Καθοριστικό ρόλο για τη βελτίωση του κλάδου διαδραμάτισαν οι εξαγωγές, οι οποίες αυξήθηκαν με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων 19 μηνών, γεγονός που οδήγησε στην άνοδο των αποθεμάτων για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2010.
Παράλληλα, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον μεταποιητικό κλάδο αυξήθηκε για τρίτο συνεχόμενο μήνα, με τους ρυθμούς ανάπτυξης να είναι ορισμένοι από τους ισχυρότερους που έχουν καταγραφεί στην μετά κρίσης εποχή.
Σε ότι αφροά τις νέες επιχειρήσεις, παρέμειναν αμετάβλητες σε σύγκριση με τον Ιούνιο, όταν και είχε σημειωθεί η πρώτη αύξηση κατά τους τελευταίους δέκα μήνες.
Μάλιστα, τα παραπάνω στοιχεία οδήγησαν σε σημαντική άνοδο της αισιοδοξίας μεταξύ των επιχειρήσεων για τους επόμενους δώδεκα μήνες, με τον σχετικό δείκτη μάλιστα να αγγίζει τα υψηλότερα επίπεδα από τον Απρίλιο του 2014.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης