Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά 4 μηνών οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο 2017 - Στις 51 μονάδες ο PMI

Ευρωζώνη: Σε χαμηλά 4 μηνών οι λιανικές πωλήσεις τον Ιούλιο 2017 - Στις 51 μονάδες ο PMI
Η στελέχωση του κλάδου εξακολουθεί να αναπτύσσεται για ακόμα έναν μήνα
Την πρώτη υποχώρηση μετά από τέσσερις συνεχόμενους μήνες ανάπτυξης κατέγραψε ο κλάδος λιανικών πωλήσεων στην Ευρωζώνη τον Ιούλιο του 2017, σύμφωνα με τον σχετικό δείκτη της Markit, καθώς η πτώση σε Γαλλία και Γερμανία αντιστάθμισαν την άνοδο που σημειώθηκε στην Ιταλία.
Ειδικότερα, ο δείκτης PMI διαμορφώθηκε στις 51 μονάδες, έναντι 53,2 μονάδων τον Ιούνιο, ενώ πτώση σημειώθηκε και στον κλάδο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, τα αποτελέσματα διέψευσαν και τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο κλάδος να καταγράψει περαιτέρω ανάπτυξη.
Ωστόσο, η στελέχωση του κλάδου εξακολουθεί να αναπτύσσεται για ακόμα έναν μήνα, φτάνοντας τους 21 συνεχόμενους μήνες ανόδου, με τον ρυθμό δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας να παραμένει ενισχυμένος.
«Τα στοιχεία του Ιουλίου δείχνουν μία μεικτή εικόνα για τον τομέα λιανικής στην Ευρωζώνη, με τον ρυθμό ανάπτυξης να είναι μέτριος και τις πωλήσεις να είναι λιγότερες σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους», σχολίασε ο οικονομολόγος της Markit, Alex Gill.
Μεταξύ των τριών χωρών της Ευρωζώνης, η σημαντικότερη άνοδος καταγράφηκε στην Ιταλία, με τον PMI να διαμορφώνεται σε υψηλά τριών μηνών, παραμένοντας ωστόσο κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων, γεγονός που καθιστά συρρίκνωση.
Στον αντίποδα, Γαλλία και Γερμανία, αν και κατέγραψαν επιβράδυνση στους δείκτες τους, παρέμειναν σε συνθήκες ανάπτυξης, με τον PMI της πρώτης μάλιστα να διαμορφώνεται στις 54,1 μονάδες.




www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης