Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Για την απόσυρση από την Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα ενημερώθηκε επίσημα ο ΟΗΕ

ΗΠΑ: Για την απόσυρση από την Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα ενημερώθηκε επίσημα ο ΟΗΕ
Το αμερικανικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συμμετέχουν σε διεθνείς διαπραγματεύσεις για το κλίμα
Επίσημη ενημέρωση απόσυρσης των ΗΠΑ από την Συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, έστειλε το State Department στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) χθες, Παρασκευή 4/8,  αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο συμμετοχής εκ νέου στην Συμφωνία σε περίπτωση σύναψης μιας καλύτερης για τις ΗΠΑ.
Το αμερικανικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συμμετέχουν σε διεθνείς διαπραγματεύσεις για το κλίμα, όπως την 23η διάσκεψη των συμβαλλόμενων μερών της Σύμβασης πλαισίου των ΗΕ για την αλλαγή του κλίματος, σε όλη την διάρκεια της διαδικασίας αποχώρησης, που θα διαρκέσει τουλάχιστον τρία χρόνια.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, «οι Ηνωμένες Πολιτείες στηρίζουν μια ισορροπημένη προσέγγιση στην πολιτική για το κλίμα που οδηγεί στην μείωση των εκπομπών αερίων, ενώ προάγει την οικονομική ανάπτυξη και διασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια», ενώ «όπως ο πρόεδρος επισήμανε στην ανακοίνωσή του την 1η Ιουνίου και ακολούθως, είναι ανοιχτός σε μια εκ νέου συμμετοχή των ΗΠΑ στην Συμφωνία του Παρισιού αν η Ουάσιγκτον εντοπίσει πιο ευνοϊκούς όρους για τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους, τους πολίτες και τους φορολογουμένους της».
Υπενθυμίζεται ότι  ο Αμερικανός πρόεδρος D. Trump ανακοίνωσε τον Ιούνιο την απόφασή του για την απόσυρση των ΗΠΑ από την Συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα, ενώ έχει δηλώσει ότι η Ουάσιγκτον είναι ανοιχτή στην επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης