Διεθνή

Reuters: Οι εργαζόμενοι της Nissan απέρριψαν με 2.244 ψήφους κατά και 1.307 υπέρ την εκπροσώπησή τους από συνδικάτο

Reuters: Οι εργαζόμενοι της Nissan απέρριψαν με 2.244 ψήφους κατά και 1.307 υπέρ την εκπροσώπησή τους από συνδικάτο
Η αυτοκινητοβιομηχανία χαιρέτισε την απόφαση των εργαζομένων και τη συνέχιση της απευθείας σχέσης που έχουν μαζί της
Οι εργαζόμενοι της Nissan σε εργοστάσιο του Μισισσίπι ψήφισαν μαζικά κατά της εκπροσώπησής τους από το συνδικάτο, όπως ανακοίνωσε η εταιρία και η Ένωση Συνδικάτων, μεταδίδει το Reuters.
To αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αντανακλά την αποτυχία του συνδικάτου εδώ και δεκαετίες να οργανώσει ένα μεγάλο εργοστάσιο της αυτοκινητοβιομηχανίας στις νότιες ΗΠΑ.
Το συνδικάτο, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες στο Τενεσσί, πέρασε μία δεκαετία για να προετοιμάσει το έδαφος για την ψηφοφορία στο Μισισσίπι, αλλά με μία απογοητευτική καμπάνια που ήταν σαν η συνέχιση του αγώνα για τα δικαιώματα του πολίτη τη δεκαετία του 1960.
Σύμφωνα με τη Nissan 2.244 ψήφοι ήταν κατά του συνδικάτου και 1.307 υπέρ.
"Με αυτή την ψηφοφορία η φωνή των εργαζομένων της Nissan ακούστηκε" ανέφερε σε ανακοίνωσή της η αυτοκινητοβιομηχανία και εξήγησε ότι "απέρριψαν το συνδικάτο και επέλεξαν να εκπροσωπηθούν μόνοι τους, συνεχίζοντας να έχουν μία απευθείας σχέση με την εταιρία".
Η Ένωση Συνδικάτων υποστήριξε από την πλευρά της ότι η Nissan απείλησε τους εργαζόμενους με κλείσιμο του εργοστασίου ή, ότι θα χάσουν τις δουλειές τους αν ψήφιζαν υπέρ της εκπροσώπησής του από το συνδικάτο.
Η Νissan αρνείται κατηγορηματικά ότι έγινε κάτι τέτοιο, ωστόσο, το συνδικάτο ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε δίκη για "άδικες εργασιακές πρακτικές της εταιρίας στο Μισισσίπι".
"Το αποτέλεσμα των εκλογών ήταν ένα πισωγύρισμα για αυτούς τους εργαζόμενους, την Ένωση Συνδικάτων και όλους τους εργαζόμενους στις ΗΠΑ γενικά, αλλά δεν θα πρέπει να θεωρηθεί σαν μία ήττα" δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Συνδικάτων Dennis Williams.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης