Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έτοιμη να καταβάλει έως και 40 δισ. ευρώ η Βρετανία για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Έτοιμη να καταβάλει έως και 40 δισ. ευρώ η Βρετανία για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση
Η ΕΕ προσδοκά να υπάρξει μια συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο  για τον τρόπο υπολογισμού των οφειλών ενόψει της αποχώρησής του από την ΕΕ
Έτοιμη να καταβάλλει μέχρι και 40 δισεκατομμύρια ευρώ είναι η Βρετανία για την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με δημοσίευμά της εφημερίδας Telegraph, η οποία επικαλείται τρεις ανώνυμες κυβερνητικές πηγές.
Το ποσό αυτό θα είναι διατεθειμένη να καταβάλλει η Βρετανία, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι τρεις κυβερνητικές πηγές στην Telegraph, υπό τον όρο ότι η ΕΕ θα συμφωνήσει να διαπραγματευτεί τον οικονομικό διακανονισμό εντός του πλαισίου μιας γενικότερης συμφωνίας για τις μελλοντικές σχέσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ και ειδικότερα των εμπορικών σχέσεων.
Κατά τις ίδια πηγές, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Βρετανοί αξιωματούχοι ίσως και να προσφέρουν την καταβολή ετήσιας πληρωμής 10 δισ. ευρώ για τρία έτη και μάλιστα μετά από την αποχώρηση τον Μάρτιο του 2019.
Σημειώνεται ότι η ΕΕ προσδοκά να υπάρξει μια συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο  για τον τρόπο υπολογισμού των οφειλών ενόψει της αποχώρησής του από την ΕΕ και μάλιστα, πριν από την έναρξη των συνομιλιών για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις.
Πάντως, το δημοσίευμα της Telegraph αρνήθηκε να σχολιάσει το υπουργείο Brexit, ενώ έως σήμερα το Λονδίνο δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο σχετικά με το ποσό που είναι διατεθειμένο να καταβάλει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης