Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ο Macron αλλάζει ατζέντα και στρατηγική, καθώς η δημοτικότητά του κατακρημνίζεται

Γαλλία: Ο Macron αλλάζει ατζέντα και στρατηγική, καθώς η δημοτικότητά του κατακρημνίζεται
Ο Macron, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Μάιο 2017, είναι ο Γάλλος πρόεδρος με το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης της δημοτικότητάς του σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα
Αλλαγή «ρότας» από τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron, ο οποίος βλέπει τη δημοτικότητά του να κατακρημνίζεται.
Ο Macron αποφασισμένος να αντιστρέψει τις αρνητικές δημοσκοπήσεις, προχωρεί σε αλλαγή πολιτικής αρχικά στο ζήτημα του προσφυγικού.
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Gerard Collomb, έκανε γνωστό, πως το 2018 η χώρα του θα υποδεχθεί άλλους 3.500 μετανάστες.  
Όπως δήλωσε στην εφημερίδα «Le Journal du Dimanche», παράλληλα με τη δημιουργία πρόσθετων καταλυμάτων για τους μετανάστες, σχεδιάζει να «επιταχύνει την επεξεργασία διοικητικών αλλαγών ώστε να επιτρέψει στους ανθρώπους που υποβάλλουν αιτήσεις να φιλοξενούνται στις περιοχές υποδοχής τους.
Οι αλλαγές αυτές στην κυβερνητική ατζέντα αποφασίστηκαν καθώς η δημοτικότητα του Macron βρίσκεται στο ναδίρ ενώ αυξάνονται οι επικρίσεις σχετικά με τις συνθήκες στα στρατόπεδα προσφύγων στο Calais στη βόρεια ακτή της Γαλλίας, όπου οι φιλανθρωπικές οργανώσεις λένε ότι η κατάσταση είναι πολύ χειρότερη από ό, τι πριν από την εκλογή του Γάλλου προέδρου.
Ο Macron, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα τον Μάιο 2017, είναι ο Γάλλος πρόεδρος με το δεύτερο μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης της δημοτικότητάς του σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.   
Η αποδοχή του Macron μειώθηκε κατά 10% στο 54% τον Ιούλιο 2017 σε σύγκριση με το προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Ifop.
Μόνο ο Jacques Chirac το 1995 έχασε τόσο πολύ έδαφος σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα μετά την εκλογή του στο αξίωμα του Γάλλου προέδρου.
Η γαλλική κυβέρνηση επεξεργάζεται νομοσχέδιο για τη μείωση της διαδικασίας ασύλου από τους 14 στους 6 μήνες.
Ο πρωθυπουργός Edouard Philippe, έχει ήδη παρουσιάσει σχέδιο για την προσθήκη επιπλέον 12.500 κλινών για τους αιτούντες άσυλο σε διάστημα δύο ετών στα 80.000 διαθέσιμα σήμερα.
Οι αφίξεις στη Γαλλία προβλέπεται να φθάσουν σε ρεκόρ των 100.000 το 2017, καθώς περισσότεροι πρόσφυγες ταξιδεύουν από τη Λιβύη μέσω της Ιταλίας στη Γαλλία.
Το 40% των αιτούντων άσυλο στη Γαλλία είναι άστεγοι, σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης.  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης