Διεθνή

Bild: Στο σκάνδαλο της VolksWagen εμπλέκεται ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας - Μετέχει στο ΔΣ της εταρείας

Bild: Στο σκάνδαλο της VolksWagen εμπλέκεται ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας - Μετέχει στο ΔΣ της εταρείας
O Stephan Weil αντιμετώπισε πολύ ευνοϊκά την εταιρεία στην υπόθεση των ρύπων των ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων που είχε προκαλέσει παγκόσμιο σκάνδαλο
Σε σκάνδαλο που σχετίζεται με την ευνοϊκή μεταχείριση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen στην υπόθεση των ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων εμπλέκεται ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας Stephan Weil.
Όπως αποκάλυψε η γερμανική εφημερίδα Bild am Sonntag ο πρωθυπουργός της Κάτω Σαξονίας, ο οποίος κατέχει μια θέση στο ΔΣ της αυτοκινητοβιομηχανίας με δικαίωμα ψήφου, αντιμετώπισε πολύ ευνοϊκά την εταιρεία στην υπόθεση των ρύπων των ντιζελοκίνητων αυτοκινήτων που είχε προκαλέσει παγκόσμιο σκάνδαλο που έπληξε την αξιοπιστία του γερμανικού κολοσσού και του κόστισε πάνω από 25 δις δολάρια.
Ο Weil βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με πρόωρες εκλογές στο κρατίδιο του μετά της αποχώρηση της βουλευτή των Πρασίνων και την προσχώρηση της στους Χριστιανοδημοκράτες της A. Merkel.
Όπως αποκαλύπτει η Bild, τον Οκτώβριο του 2015 ο Weil στην ομιλία του στο Κοινοβούλιο άλλαξε την ομιλία του σχετικά με το σκάνδαλο της VW μη παρουσιάζοντας τη σωστή του διάσταση καθώς αποκάλεσε την εταιρεία «Το πετράδι της γερμανικής βιομηχανίας».
Μάλιστα ο Weil φέρεται να καταλόγισε όλες τις ευθύνες στον τότε επικεφαλής της VW, Oliver Schmidt ο οποίος δήλωσε ένοχος της περασμένη εβδομάδα για την υπόθεση σε αμερικανικό δικαστήριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης