Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ευρωζώνη: Σταθερό παραμένει το επενδυτικό κλίμα τον Αύγουστο 2017 - Στις 27,7 μονάδες ο δείκτης Sentix

Ευρωζώνη: Σταθερό παραμένει το επενδυτικό κλίμα τον Αύγουστο 2017 - Στις 27,7 μονάδες ο δείκτης Sentix
Οι προσδοκίες των επενδυτών κατέγραψαν σημαντική πτώση της τάξεως του -3,8 μονάδων, στις 16 μονάδες
Ενισχυμένο παραμένει για ακόμα έναν μήνα το επενδυτικό κλίμα εντός της Ευρωζώνης για τον Αύγουστο του 2017, όπως αναφέρει ο σχετικός δείκτης Sentix, δεχόμενος ώθηση από την ισχυρές συνθήκες που επικρατούν.
Ειδικότερα, ο δείκτης κατέγραψε ελαφριά πτώση στις 27,7 μονάδες, έναντι 28,3 μονάδων τον προηγούμενο μήνα, παραμένοντας ωστόσο σε αρκετά ενισχυμένη θέση, ενώ παράλληλα επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Ωστόσο, οι προσδοκίες των επενδυτών κατέγραψαν σημαντική πτώση της τάξεως του -3,8 μονάδων, στις 16 μονάδες, γεγονός που η ομάδα της Sentix χαρακτηρίζει ως «ανησυχητικό σημάδαι».
«Γίνεται ιδαίτερα ξεκάθαρο ότι η δυναμική της οικονομίας έχει απομακρυνθεί από τα υψηλά της ποσοστά», σημειώνει η Sentix, για να προσθέσει ότι οι επενδυτικές προσδοκίες υποχωρούν ανά τον κόσμο, με τις ΗΠΑ να διατηρούν την αρνητική πρωτιά».
Παράλληλα, η ερευνητική ομάδα υποβάθμισε τις προσδοκίες για ραγδαία αλλαγή στη νομισματική πολιτική της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επικαλούμενη την πτώση των πληθωριστικών πιέσεις κατά το τρέχον έτος, καθώς και την υποχώρηση των προσδοκιών απέναντι στις οικονομίες των ΗΠΑ και Γερμανία.
«Και οι δύο τάσεις είναι πιθανό να αναγκάσουν τον Mario Draghi να παραμένει προσεκτικός», καταλήγει η ομάδα της Sentix.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης