Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β.Κορέα: Καταδικάζουμε τις νέες κυρώσεις του ΟΗΕ - Θα υπάρξει αντίδραση

Β.Κορέα: Καταδικάζουμε τις νέες κυρώσεις του ΟΗΕ - Θα υπάρξει αντίδραση
Το καθεστώς της Πιονγιάνγκ τόνισε ότι οι νέες κυρώσεις «κατασκευάστηκαν από τις ΗΠΑ»
Στην πλήρη καταδίκη των νέων κυρώσεων που επέβαλε σε βάρος της ο ΟΗΕ προχώρησε σήμερα (7/8) η Βόρεια Κορέα, τονίζοντας ότι δεν πρόκεται να διαπραγματευτεί τη διακοπή του πυρηνικού προγράμματος μέχρι οι ΗΠΑ να σταματήσουν τις «εχθρικές» πολιτικές.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση του Kim Jong Un ανέφερε ότι θα προβεί σε ενέργειες ως απάντηση στις κυρώσεις «που κατασκεύασαν οι ΗΠΑ», χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τις κυρώσεις ως «παραβίαση της κυριαρχίας».
Υπενθυμίζουμε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ομόφωνα το Σάββατο (5/8) τον περιορισμό στις εξαγωγές άνθρακα, σιδήρου, μολύβου και θαλασσινών της Βόρειας Κορέας, μετά τη δοκιμή δύο διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων ικανών να πλήξουν τις ΗΠΑ.
Η ανακοίνωση της Βόρειας Κορέας έρχονται σε μία χρονική περίοδο που αρκετές χώρες της Ασίας προσπαθούν να επαναφέρουν τις εμπλεκόμενες πλευρές στο τραπέζι του διαλόγου, την ίδια στιγμή που η Σεούλ καλεί την Πιονγιάνγκ για άμεσα επανέναρξη των συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης