Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Τέλος σε βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα οχήματα εξετάζει να βάλει από το 2030 η Αυστρία

Handelsblatt: Τέλος σε βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα οχήματα εξετάζει να βάλει από το 2030 η Αυστρία
Πριν από περίπου ένα μήνα, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να βάλει «στοπ» στην πώληση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων μέχρι το 2040
Τέλος σε βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα οχήματα εξετάζει να βάλει από το 2030 η Αυστρία, σύμφωνα με όσα δήλωσε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Jörg Leichtfried.
Αν και ξεκαθάρρισε ότι δεν πρόκειται για κάτι που έχει -μέχρι στιγμής- αποφασιστεί, ο Αυστριακός αξιωματούχος γνωστοποίησε ότι το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς στη συνάντηση που θα έχει με εκπροσώπους μεγάλων αυτοκινητοβιομηχανιών, στο τέλος Αυγούστου 2017.
Πριν από περίπου ένα μήνα, η Γαλλία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να βάλει «στοπ» στην πώληση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων μέχρι το 2040, καθώς επιδιώκει να γίνει ένα έθνος ουδέτερο στον άνθρακα.
Η κυβέρνηση του Emmanuel Macron θα προσφέρει φορολογικά κίνητρα για την αντικατάσταση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων ηλικίας άνω των 20 ετών και των αυτοκινήτων βενζίνης πριν από το 2001, ενώ θα περατώσει επίσης την έρευνα πετρελαίου και φυσικού αερίου στη γαλλική επικράτεια, θα εξαλείψει τα εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής με καύση άνθρακα μέχρι το 2022 και θα ενθαρρύνει τους ιδιοκτήτες σπιτιού να παράγουν τη δική τους ενέργεια.
Στο ίδιο κλίμα και η σουηδική Volvo, τα μοντέλα της οποίας -μετά το 2019- θα είναι ηλεκτρικά ή υβριδικά.
Η Volvo είναι η πρώτη μεγάλη παραδοσιακή αυτοκινητοβιομηχανία που ορίζει ημερομηνία για τη σταδιακή κατάργηση των οχημάτων που κινούνται αποκλειστικά με μηχανές εσωτερικής καύσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης