Τελευταία Νέα
Διεθνή

H SoftBank εξετάζει την εξαγορά μεριδίου στην Uber ή την Lyft

tags :
H SoftBank εξετάζει την εξαγορά μεριδίου στην Uber ή την Lyft
«Οι Η.Π.Α. είναι μια πολύ μεγάλη αγορά, η πιο σημαντική αγορά, οπότε σίγουρα ενδιαφερόμαστε πολύ»
Την εξαγορά μεριδίου στην Uber Technologies ή την Lyft εξετάζει η SoftBank Group, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Masayoshi Son, στο πλαίσο των επενδύσεων της τράπεζας σε τεχνολογικές εταιρείες και καινοτόμα projects.
«Μας ενδιαφέρει να συζητήσουμε με την Uber, επίσης ενδιαφέρουμε να συζητήσουμε με τη Lyft», δήλωσε ο επικεφαλής της SoftBank σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι δεν ήταν σίγουρος για τη μορφή της επένδυσης.
«Οι Η.Π.Α. είναι μια πολύ μεγάλη αγορά, η πιο σημαντική αγορά, οπότε σίγουρα ενδιαφερόμαστε πολύ».
Ο κ. Son, ιδρυτής και επικεφαλής του ιαπωνικού ομίλου τεχνολογίας και τηλεπικοινωνιών, είπε επίσης ότι είναι κοντά σε συμφωνία με την αμερικανική εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Sprint Corp, η οποία ελέγχεται από την SoftBank, η οποία θα ενεργοποιούσε την ενοποίηση στην αμερικανική βιομηχανία τηλεπικοινωνιών.
Η SoftBank και η Sprint διεκπεραιώνουν «πολλαπλές δυνατότητες», είπε.
Ο ίδιος αρνήθηκε να σχολιάσει κατά πόσον υπήρξε στο τραπέζι μία συνεργασία ή συγχώνευση με την T-Mobile.
H SoftBank μαζί με Σαουδάραβες επενδυτές, όπως το fund Mubadala που θα συμβάλει 15 δισ. δολάρια, έχει ιδρύσει την Vision, τεχνολογικό fund.
Ο μεγαλύτερος επενδυτής είναι κρατικό fund της Σαουδικής Αραβίας (Public Investment Fund), το οποίο και θα συμβάλει 45 δισ. δολάρια εκ των 100 δισ. που θα συγκεντρώσει η Vision Fund!
Η SoftBank θα συνεισφέρει 25 δισ. δολάρια, με τα 8 δισ. να καλύπτονται από την πώληση της Arm.
Η Apple αναμένεται να επενδύσει μέσα στο 2017 ένα (1) δισ. δολάρια στο τεχνολογικό fund Vision.
Το SoftBank Vision, το οποίο θα συσταθεί από τη SoftBank και τη Σαουδική Αραβία μέσα στο τρέχον έτος, αναμένεται να είναι το μεγαλύτερο τεχνολογικό fund στον κόσμο, με αρχικά κεφάλαια ύψους 100 δισ. δολαρίων!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης