Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη στη Wall Street - Σε 9ο διαδοχικό ιστορικό υψηλό ο Dow Jones, ρεκόρ και για τον S&P 500

Οριακά κέρδη στη Wall Street - Σε 9ο διαδοχικό ιστορικό υψηλό ο Dow Jones, ρεκόρ και για τον S&P 500
Ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη για δέκατη συνεχόμενη ημέρα - στο μεγαλύτερο κερδοφόρο του σερί από τον Φεβρουάριο του 2017
Με οριακά κέρδη αλλά και ιστορικά υψηλά έκλεισε σήμερα (7/8/2017) η Wall Street, «αψηφώντας» τις αυξημένες γεωπολιτικές ανησυχίες μετά και την επιβολή νέων κυρώσεων από τον ΟΗΕ εις βάρος της Βόρειας Κορέας.
Ο δείκτης Dow Jones Industrial average έκλεισε με κέρδη 0,12%, στο στορικό υψηλό των 22.118,42 μονάδων - το ένατο συνεχόμενο. 
Μάλιστα, ο δείκτης κατέγραψε κέρδη για δέκατη συνεχόμενη ημέρα - στο μεγαλύτερο κερδοφόρο του σερί από τον Φεβρουάριο του 2017.
Ο S&P 500 έκλεισε επίσης σε ιστορικό υψηλό, καταγράφοντας κέρδη 0,16%, στις 2.480,91 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,51% υψηλότερα, στις 6.383,77 μονάδες, καταγράφοντας την καλύτερη ημερήσια του απόδοση σε διάστημα τριών εβδομάδων, καθώς βρήκε στήριξη στην άνοδο των τεχνολογικών μετοχών.



Η ήπια άνοδος στις αμερικανικές μετοχές ήρθε καθώς τα κρατικά ομόλογα των ΗΠΑ παρέμειναν σε χαμηλά επίπεδα, με την απόδοση του 10ετούς να διαμορφώνεται στο 2,26%.
Οι τιμές των ομολόγων κινούνται αντιστρόφως ανάλογα από τις αποδόσεις, ενώ οι χαμηλότερες αποδόσεις μπορούν να καταστήσουν πιο ριψοκίνδυνες και πιο ελκυστικές τις μετοχές.
Οι αμερικανικές μετοχές ενισχύθηκαν «κόντρα» στο αυξημένο γεωπολιτικό ρίσκο, καθώς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ενέκρινε ομοφώνως το Σάββατο 5/8/2017 την επιβολή νέων κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, μετά τις δύο δοκιμές πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς τον Ιούλιο 2017.
Η Βόρεια Κορέα τόνισε σήμερα ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευτεί τη διακοπή του πυρηνικού προγράμματος μέχρι οι ΗΠΑ να σταματήσουν τις «εχθρικές» πολιτικές.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση του Kim Jong Un ανέφερε ότι θα προβεί σε ενέργειες ως απάντηση στις κυρώσεις «που κατασκεύασαν οι ΗΠΑ», χωρίς να προχωρήσει σε λεπτομέρειες, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τις κυρώσεις ως «παραβίαση της κυριαρχίας».
Οι αμερικανικές μετοχές συνέχισαν να δέχονται ώθηση από την ισχυρή έκθεση που ανακοινώθηκε την Παρασκευή (4/8) για την απασχόληση στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ έδειξαν ότι η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 209.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, πολύ περισσότερες από ό,τι αναμενόταν.
Την ίδια ώρα, σημαντική ώθηση στον Dow Jones προσέφερε και η άνοδος της μετοχής της Boeing (+1,03%).
Ο δείκτης κατέγραψε ιστορικά υψηλά και κέρδη κατά τη διάρκεια του συνόλου της περασμένης εβδομάδας, καθώς αμερικανικές εταιρείες συνέχισαν να ανακοινώνουν κέρδη καλύτερα των προσδοκιών για το β’ τρίμηνο του 2017.
Σύμφωνα με στοιχεία της FactSet, οι εταιρείες έχουν αναφέρει συνολικά κέρδη αυξημένα κατά 10,1% για το β’ τρίμηνο του 2017, έναντι των αρχικών προβλέψεων της S&P Capital IQ για μια αύξηση της τάξεως του 6,2%.
Σημειώνεται ότι οι αμερικανικές μετοχές σημειώνουν ένα… ονειρικό έτος, με τους S&P και Nasdaq να ενισχύονται κατά 10,6% και 17,9% αντίστοιχα από την αρχή του 2017, ενώ ο Dow καταγράφει κέρδη 11,8%.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:



Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης