Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τούρκος πρώην διπλωμάτης δεν αποκλείει ακόμη και στρατιωτική επέμβαση στην Κύπρο για τα ενεργειακά

Τούρκος πρώην διπλωμάτης δεν αποκλείει ακόμη και στρατιωτική επέμβαση στην Κύπρο για τα ενεργειακά
Σύμφωνα με τον κ. Άκσοϊ, η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ με ανεπίλυτα τα προβλήματά της υπήρξε λάθος «ανεπανόρθωτο»
Aκόμη και για «άμεση παρέμβαση» της Άγκυρας στην Κύπρο, ενόψει των δραστηριοτήτων των ενεργειακών κολοσσών Εni και Tota στην Κυπριακή ΑΟΖ, κάνει λόγο ο Τούρκος πρώην διπλωμάτης Οκτάι Άκσοϊ,  όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.
«Η Τουρκία δεν θα υποκύψει σε προκλήσεις» δήλωσε ο Άκσοϊ στη ρωσική ειδησεογραφική ιστοσελίδα Sputnik και συμπλήρωσε ότι «η Τουρκία δεν θα διεξάγει στρατιωτική επέμβαση στην Κύπρο ενόψει των γαλλικών και ιταλικών δραστηριοτήτων.
Τουλάχιστον όχι άμεσα».
Όπως μεταδίδει το Sputnik, ο Τούρκος συνταξιούχος σήμερα διπλωμάτης ο οποίος είχε υπηρετήσει ως πρέσβης στη Φινλανδία, Ιορδανία και Σουηδία, συνεχίζει λέγοντας ότι «θα στραφούμε πρώτα στο ΝΑΤΟ, καθώς είμαστε μέλη της Συμμαχίας.
Θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε την κατάσταση.
Ωστόσο, αν η Συμμαχία πάρει το μέρος των ευρωπαϊκών χωρών, η Τουρκία θα λάβει από μόνη της αυστηρά μέτρα, που θα φτάνουν μέχρι και την άμεση παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του νησιού».
Σύμφωνα με τον κ. Άκσοϊ, η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ με ανεπίλυτα τα προβλήματά της υπήρξε λάθος «ανεπανόρθωτο», καθώς «οι Ελληνοκύπριοι είναι πλήρως ικανοποιημένοι με την παρούσα κατάσταση».
«Είναι μέλη της ΕΕ και ισχυρίζονται πως εκπροσωπούν ολόκληρο το νησί. Γι’ αυτό δεν ενδιαφέρονται για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος», κατέληξε ο Τούρκος διπλωμάτης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης