Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγαλύτερη συμμόρφωση με τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου ζητά ο ΟΠΕΚ

tags :
Μεγαλύτερη συμμόρφωση με τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου ζητά ο ΟΠΕΚ
Συναντήσεις με αξιωματούχους από Ιράκ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Καζακστάν και Μαλαισία
Μια μεγαλύτερη συμμόρφωση με τη συμφωνία μείωσης της παραγωγής πετρελαίου ζήτησε σήμερα (8/8/2017) ο ΟΠΕΚ, μετά το τέλος της διήμερης συνάντησής του στο Άμπου Ντάμπι.
Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί έχουν συμφωνήσει σε μια μείωση της παραγωγής τους κατά περίπου 1,8 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως μέχρι τον Μάρτιο του 2018, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την υπερ-προσφορά και να σταθεροποιήσουν τις τιμές του «μαύρου χρυσού».
Ωστόσο, το Ιράκ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα παρουσίασαν σχετικά χαμηλή συμμόρφωση με τη συμφωνία, βάσει αριθμητικών στοιχείων από δευτερεύουσες πηγές που χρησιμοποιεί ο ΟΠΕΚ για την παρακολούθηση της προσφοράς του.
Εν τω μεταξύ, το Καζακστάν και η Μαλαισία - χώρες που δεν αποτελούν μέλη του -ενισχύουν την παραγωγή τους κατά τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ενέργειας.
Στο Άμπου Ντάμπι, μια ομάδα που αποτελείτο από τη Ρωσία, το Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία, καθώς και στελέχη από τα κεντρικά γραφεία του ΟΠΕΚ, συναντήθηκε ξεχωριστά με αξιωματούχους από το Ιράκ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Καζακστάν και τη Μαλαισία.
«Οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε μια εποικοδομητική ατμόσφαιρα και αποδείχθηκαν καρποφόρες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΟΠΕΚ.
«Τα συμπεράσματα που συνήχθησαν με τις χώρες αυτές στη συνάντηση θα βοηθήσουν στη διευκόλυνση της πλήρους συμμόρφωσης», προσθέτει ο Οργανισμός, αν και δεν έδωσε λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα αυξηθεί η συμμόρφωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης