Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενισχύεται το δολάριο μετά τα στοιχεία για τις ανοικτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ - Στο 1,1761 έναντι του ευρώ

Ενισχύεται το δολάριο μετά τα στοιχεία για τις ανοικτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ - Στο 1,1761 έναντι του ευρώ
Καθώς αυξάνονται οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων από τη Federal Reserve
Σε θετικό έδαφος βρέθηκε το δολάριο μετά τη δημοσίευση των καλύτερων από ό,τι αναμενόταν στοιχείων για τις ανοικτές θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, «σβήνοντας» τις απώλειες που κατέγραφε νωρίτερα.
Ειδικότερα, ο αριθμός των ανοικτών θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ ανήλθε τον Ιούνιο του 2017 στα 6,163 εκατ. - το υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2000 - έναντι των 5,702 εκατ. του προηγούμενου μήνα και των προβλέψεων για 5,6 εκατ.
Το δολάριο «απάντησε» με άνοδο 0,5% έναντι του ευρώ, ενώ ο δείκτης ICE Dollar Index, που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι έξι μεγάλων νομισμάτων, γύρισε επίσης σε θετικό έδαφος, καταγράφοντας κέρδη 0,4%.
Περί τις 20:30, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,3% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,1763 δολ.
Τα θετικά στοιχεία για τις ανοικτές θέσεις εργασίας, όπως και η ισχυρή έκθεση για την αμερικανική απασχόληση που ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή, θα μπορούσαν να διατηρήσουν την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) σε τροχιά αύξησης των επιτοκίων της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης