Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούλιο 2017 - Στο 1,4%

Κίνα: Υποχώρησε ο ετήσιος πληθωρισμός τον Ιούλιο 2017 - Στο 1,4%
Τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν ελαφρώς ασθενέστερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο ΔΤΚ να παραμείνει αμετάβλητος
Ελαφριά υποχώρηση κατέγραψε ο ετήσιος πληθωρισμός της Κίνας για τον Ιούλιο του 2017, δεχόμενος πιέσεις από τις ασθενέστερις τιμές στα προϊόντα εκτός τροφίμων, καθώς η χώρα προσπαθεί να περιορίσει τα επίπεδα χρέους της.
Ειδικότερα, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 1,4% έναντι 1,5% τον προηγούμενο μήνα, με τα αποτελέσματα να αποδεικνύονται ελαφρώς ασθενέστερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ο ΔΤΚ να παραμείνει αμετάβλητος.
Ο δείκτης τιμών για τα τρόφιμα υποχώρησε κατά -1,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους, περιορίζοντας τις απωλειες που είχαν καταγραφεί τον Ιούνιο του 2017.
Ωστόσο, η πτώση στις τιμές εκτός τροφίμων κατέγραψε μείωση της τάξεως του -2%, αγγίζοντας χαμηλά επτά μηνών, κυρίως εξαιτίας των τομέων υγείας και υπηρεσιών.
Η απουσία πιέσεων στις τιμές σημαίνει ότι το Πεκίνο ενδεχομένως να χρειαστεί να αναζητήσει διαφορετικές λύσεις εκτός από την αύξηση των βασικών επιτοκίων προκειμένου να μειώσει τα υψηλά ποσοστά του χρέους της, όπως αναφέρουν οι αναλυτές.
«Συνολικά, η πίεση του πληθωρισμού της Κίνας είναι επιβαρυντική», σημειώνει ο οικονομολόγος της Founder Securities, Yang Weixiao, για να προσθέσει ότι «αυτό αποτελεί ένα σημάδι που δείνχει ότι η νομισματική πολιτική δε μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω».
Παράλληλα, ο ρυθμός πληθωρισμού των καταναλωτών παραμένει πολύ χαμηλότερος από τον στόχο του 3% που είχε θέση το Πεκίνο για το το 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης