Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daily Express: Η Merkel στέλνει πίσω στην Ελλάδα μετανάστες για να εντυπωσιάσει τους γερμανούς ψηφοφόρους

Daily Express: Η Merkel στέλνει πίσω στην Ελλάδα μετανάστες για να εντυπωσιάσει τους γερμανούς ψηφοφόρους
Για πρώτη φορά από το 2011 η Γερμανία θα αρχίσει και πάλι να επαναπροωθεί πρόσφυγες στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου
Ο έλληνας υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας κατηγόρησε τη γερμανική κυβέρνηση για το ότι η επαναπροώθηση προσφύγων στην Ελλάδα έχει ως στόχο να εντυπωσιάσει τους γερμανούς ψηφοφοόρους ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου (2017) αναφέρει σε δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα Daily Express.
Για πρώτη φορά από το 2011 η Γερμανία θα αρχίσει και πάλι να επαναπροωθεί πρόσφυγες στην Ελλάδα στο πλαίσιο του Κανονισμού του Δουβλίνου.
Η επιστροφή στην Ελλάδα, την πρώτη χώρα εισόδου των εν λόγω προσφύγων στην ΕΕ, αφορά άτομα που συνέχισαν το ταξίδι τους από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ μετά το Μάρτιο του 2017.
Tο γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών επισημαίνει ότι για την επιστροφή προσφύγων το Βερολίνο υιοθετεί την σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (8/12/2016), με την οποία είναι πλέον εφικτή, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, η επιστροφή προσφύγων στην Ελλάδα.
«Μέχρι τις 31/7/2017 κατατέθηκαν στις ελληνικές αρχές συνολικά 392 αιτήσεις», σημειώνει το γερμανικό υπουργείο προσθέτοντας ότι «οι συγκεκριμένες ημερομηνίες επαναπροώθησης στην Ελλάδα εξαρτώνται από τις ελληνικές αρχές.»
O Γ. Μουζάλας υπογραμμίζει ότι «πριν από λίγες μέρες εγκρίναμε μικρό αριθμό επιστροφών προσφύγων, που σχετίζονται με τον Κανονισμό του Δουβλίνου, από τη Γερμανία και μερικές άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ.
Οι γερμανικές και ελληνικές αρχές ασύλου έχουν αναλάβει την εφαρμογή της διαδικασίας.
Υπήρχε πίεση από χώρες της ΕΕ να αρχίσουμε να αποδεχόμαστε και πάλι επαναπροωθήσεις.
Κατανοώ ότι οι κυβερνήσεις θέλουν να δείξουν στους πολίτες ότι κάνουν κάτι.
Γι αυτό θέλω να τις βοηθήσω».
Η καγκελάριος Angela Merkel η οποία σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα επικρατήσει άνετα στις εκλογές του Σεπτεμβρίου εναντίον του πρώην προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz βρίσκεται υπό αυξανόμενη πίεση λόγω της πολιτικής της "ανοιχτής πόρτας", βάση της οποίας το 2015 έφτασαν στη Γερμανία από την Ελλάδα και την Ιταλία σχεδόν 890.000 πρόσφυγες.
Ο Schulz προειδοποίησε τους εκλογείς για μια επαναλαμβανόμενη κατάσταση, αφού περισσότεροι από 93.000 πρόσφυγες, κυρίως υπο-Σαχάρια και Μπαγκλαντές, έφθασαν στις ακτές της Νότιας Ιταλίας.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης