Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης για 35 άτομα εξέδωσαν οι αρχές - Ανάμεσά τους και 9 δημοσιογράφοι

Τουρκία: Ένταλμα σύλληψης για 35 άτομα εξέδωσαν οι αρχές - Ανάμεσά τους και 9 δημοσιογράφοι
Οι αρχές πραγματοποιούν ήδη έρευνες στις οικίες των υπόπτων, προκειμένου να προχωρήσουν στη σύλληψή τους
Ένταλμα σύλληψης κατά 35 ατόμων, συμπεριλαμβανομένων και 9 δημοσιογράφων, εξέδωσαν σήμερα (10/8) οι τουρκικές αρχές, υπό την κατηγορία της διασύνδεσης με τον απόπειρα πραξικοπήματος του προηγούμενου έτους, συνεχίζοντας το σχετικό πογκρόμ συλλήψεων που διαρκεί εδώ και περίπου έναν χρόνο.
Ειδικότερα, όπως μεταφέρουν τα τοπικά μέσα, οι ύποπτοι κατηγορούνται για «συμμετοχή σε ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση», την ίδια στιγμή που οι αρχές πραγματοποιούν ήδη έρευνες στις οικίες των υπόπτων.
Μάλιστα, αρκετά από τα εντάλματα σχετίζονται με το κίνημα του κληρικού Fethullah Gulen, ο οποίος θεωρείται ενορχηστρωτής του αποτυχημένου πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, γεγονός που ο ίδιος έχει αρνηθεί κατηγορηματικά.
Μέχρι στιγμής, ο συνολικός αιρθμός των συλληφθέντων που σχετίζονται με την υπόθεση ανέρχεται στα 50.000 άτομα, την ίδια στιγμή που άλλα 150.000 άτομα έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις εργασίας τους στον τομέα της δημόσιας διοίκησης.
Σε ότι αφορά τον τομέα των Μέσων Ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι που έχουν συλληφθεί ανέρχονται στα 160 άτομα, ενώ παράλληλα η κυβέρνηση έχει «κλείσει» περί τα 150 μέσα ενημέρωσης στη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης