Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Έλεγχος σε μοντέλα της Ford για παράνομες συσκευές παράκαμψης των δοκιμών ρύπων

Γερμανία: Έλεγχος σε μοντέλα της Ford για παράνομες συσκευές παράκαμψης των δοκιμών ρύπων
Όλα τα αυτοκίνητά μας συμμορφώνονται με τις τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές, ανακοίνωσε η Ford
Τη διεξαγωγή έρευνας για το εάν το μοντέλο Mondeo της Ford είναι εξοπλισμένο με παράνομη συσκευή παράκαμψης των δοκιμών ρύπων ζήτησε η Γερμανία από τη ρυθμιστική της αρχή για τον κλάδο των οδικών μεταφορών, όπως ανέφερε σημερινό (10/8/2017) δημοσίευμα του εβδομαδιαίου επιχειρηματικού περιοδικού «WirtschaftsWoche», επικαλούμενο το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.
Όπως μετέδιδε το «Reuters», το υπουργείο Μεταφορών δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για σχολιασμό.
Το δημοσίευμα του «WirtschaftsWoche» αναφέρει ότι οι επιθεωρήσεις κρίθηκαν αναγκαίες μετά από δεδομένα δοκιμών εκπομπών που θα μπορούσαν να υποδεικνύουν τη χρήση τέτοιων συσκευών.

Ford: Όλα τα αυτοκίνητά μας συμμορφώνονται με τις τρέχουσες κατευθυντήριες γραμμές

Η Ford απάντησε στο δημοσίευμα, με το τμήμα της εταιρείας στη Γερμανία να ανακοινώνει ότι όλα τα οχήματα και οι κινητήρες της, συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων της κινητήρων ντίζελ, συμμορφώνονται με τις τρέχουσες οδηγίες για τις εκπομπές ρύπων.
«Η Ford δεν χρησιμοποιεί παράνομες συσκευές για να παρακάμψει τις δοκιμές εκπομπών», ανακοίνωσε η γερμανική μονάδα της αυτοκινητοβιομηχανίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Η Ford δήλωσε ακόμη ότι έχει έρθει σε επαφή με τη γερμανική αρχή KBA σχετικά με το μοντέλο της Mondeo 2.0 TCDi και δεσμεύτηκε να συνεργαστεί μαζί της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης