Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Κατακόρυφη πτώση 10% στη δημοτικότητα της Merkel τον Ιούλιο 2017, στο 59%

Γερμανία: Κατακόρυφη πτώση 10% στη δημοτικότητα της Merkel τον Ιούλιο 2017, στο 59%
H καγκελάριος διατηρεί ωστόσο ισχυρό προβάδισμα 15% έναντι των Σοσιαλδημοκρατών, εν όψει των εκλογών
Την πρώτη πτώση των τελευταίων μηνών κατέγραψε η δημοτικότητα της Angela Merkel, με τη γερμανίδα καγκελάριο να διατηρεί, ωστόσο, το προβάδισμά της έναντι του βασικού της αντιπάλου, του ηγέτη των Σοσιαλδημοκρατών Martin Schulz, εν όψει των εκλογών της 24ης Σεπτεμβρίου 2017.
Σύμφωνα με την έρευνα του ARD για τον Ιούλιο του 2017, η δημοτικότητα της Merkel «βούλιαξε» κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, στο 59% από 69% τον προηγούμενο μήνα, ενώ το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν απογοητευμένοι με την κυβέρνησή της αυξήθηκε κατά 7%, στο 51%.
Την ίδια ώρα, πάντως, πτώση σημειώνει και η δημοτικότητα του Schulz, ο οποίος κατέγραψε 33% το χαμηλότερο ποσοστό που είχε ποτέ στις δημοσκοπήσεις Deutschlandtrend.
Η θέση του δημοφιλέστερου πολιτικού περνά πλέον στα χέρια του υπουργού Οικονομικών Wolfgang Schaeuble.
Ωστόσο, όπως ανέφερε δημοσίευμα της «Deutsche Welle», σύμφωνα με τη νέα μηνιαία δημοσκόπηση Deutschlandtrend, η οποία διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Infratest dimap για λογαριασμό του βραδινού μαγκαζίνου της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης «ARD-Tagesthemen» και της εφημερίδας «Die Welt», στο υποθετικό σενάριο της διεξαγωγής των εκλογών την προσεχή Κυριακή, το 39% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θα ψήφιζαν CDU-CSU, με τους Σοσιαλδημοκράτες (SPD) να έρχονται δεύτεροι με 24%, σε απόσταση 15 ολόκληρων ποσοστιαίων μονάδων.
Μεταξύ των υπόλοιπων κομμάτων, το κόμμα της Αριστεράς (Die Linke) συγκεντρώνει ποσοστό 9%, ενώ οι Πράσινοι, οι Φιλελεύθεροι (FDP) και το δεξιό λαϊκιστικό κόμμα AfD ισοβαθμούν στο 8%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης