Τελευταία Νέα
Διεθνή

Περαιτέρω ενίσχυση στα ψηφιακά νομίσματα εν μέσω γεωπολιτικής αβεβαιότητας – Στα 3.472 δολάρια το bitcoin

tags :
Περαιτέρω ενίσχυση στα ψηφιακά νομίσματα εν μέσω γεωπολιτικής αβεβαιότητας – Στα 3.472 δολάρια το bitcoin
Πριν τρεις ημέρες, το bitcoin έφτασε στο ιστοσρικά υψηλό επίπεδο των 3.451 δολαρίων
Η γεωπολιτική αβεβαιότητα από τις προκλήσεις της Βόρειας Κορέας αλλά και η πτώση στις αμερικανικές αγορές, χάρισαν επιπλέον άνοδο στα δύο βασικά ψηφιακά νομίσματα, με την τιμή του bitcoin να καταγράφει αύξηση 2,8% -περί τις 19:20- στα 3.472 δολάρια, και το ethereum να πλησιάζει εκ νέου το ψυχολογικό όριο των 300 δολαρίων, στα 298,2 (+1,3%).
Όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα, η κεφαλαιοποίησή τους διαμορφώνεται στα 56,4 δισ. και 28,7 δισ. δολάρια αντίστοιχα, αφήνοντας πολύ πίσω τα υπόλοιπα νομίσματα της λίστας.
Πριν τρεις ημέρες, το bitcoin έφτασε στο ιστοσρικά υψηλό επίπεδο των 3.451 δολαρίων.
Από τον τρέχοντα Αύγουστο το ψηφιακό νόμισμα διαπραγματεύεται σε δύο πλατφόρμες, καθώς οι developers (προγραμματιστές) και οι miners (διαπραγματευτές) δεν μπόρεσαν να βρουν μία ενιαία λύση, για να αποφευχθεί το split.
Ως αποτέλεσμα, το bitcoin έχει χωριστεί σε δύο πλατφόρμες: το bitcoin (BTC) και το bitcoin cash (BCC).
Σε ό,τι αφορά το ethereum, το οποίο έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τις αποκαλούμενες έξυπνες εφαρμογές συμβολαίου, -ένα έξυπνο συμβόλαιο είναι ένα πρόγραμμα υπολογιστή που να εκτελέσει αυτόματα τους όρους ενός συμβολαίου όταν πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις- οφείλει την άνοδο της τιμής του στη ραγδαία αύξηση της ζήτησης από πλευράς Νότιας Κορέας.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης