Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιος «έπεσε μέσα» στην πρόβλεψη για τον δείκτη VIX; – Μα φυσικά ο «γκουρού» Jeff Gundlach

tags :
Ποιος «έπεσε μέσα» στην πρόβλεψη για τον δείκτη VIX; – Μα φυσικά ο «γκουρού» Jeff Gundlach
Οι δηλώσεις έγιναν λίγες ημέρες αφότου ο VIX έφτασε στο ιστορικό χαμηλό των 8,84 μονάδων...
Ούτε μία εβδομάδα δεν πέρασε από την ημέρα που ο επικεφαλής της DoubleLine Capital (διαχειρίζεται 110 δισ. δολάρια!) προέβλεψε «ραγδαία επιδείνωση» στον δείκτη CBOE Volatility Index, και ο ευρεώς γνωστός «δείκτης φόβου» έχει εκτοξευτεί στις 15,1 μονάδες, επίοση αυξημένη άνω του 37% σε ημερήσια βάση!
Όπως είχε πει χαρακτηριστικά στις 8 Αυγούστου 2017 ο «γκουρού των ομολόγων» Jeffrey Gundlach, το καθεστώς εξαιρετικά χαμηλής μεταβλητότητας στις αγορές δε θα διαρκέσει για πολύ ακόμη, με το hedge fund του να μειώνει ήδη την έκθεσή του σε περιουσιακά στοιχεία με υψηλό ρίσκο, όπως τα ομόλογα «σκουπίδια» (junk).
Μάλιστα, οι δηλώσεις έγιναν λίγες ημέρες αφότου ο VIX έφτασε στο ιστορικό χαμηλό των 8,84 μονάδων, σπάζοντας το ρεκόρ των 8,89 μονάδων από το 1993, και αμέσως αφότου ο S&P 500 έσπασε ένα περίεργο ρεκόρ: επί 12 συνεδριάσεις έκλεισε με μεταβολή κάτω του 0,3%.
Να σημειωθεί ότι ο VIX λαμβάνει υπόψη τα δικαιώματα προαίρεσης (options prices) για να υπολογίσει την κίνηση του S&P 500 τις επόμενες 30 ημέρες.

Οι κινήσεις της Wall Street περί τις 21:01


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης