Τελευταία Νέα
Διεθνή

Business Insider: Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στηρίζουν τα αμερικανικά σχέδια στην κρίση με τη Βόρεια Κόρεα

Business Insider: Οι σύμμαχοι των ΗΠΑ στηρίζουν τα αμερικανικά σχέδια στην κρίση με τη Βόρεια Κόρεα
Ενώ ο πρόεδρος Donald Trump είχε κάποιες αντιδικίες με τους ηγέτες της Αυστραλίας και της Νότιας Κορέας, οι βαθιές συμμαχίες μεταξύ των ΗΠΑ, των ασιατών συμμάχων και της Αυστραλίας παραμένουν πολύ δυνατές
Μετά από μια έντονη ανταλλαγή απειλών μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Donald Trump και του Kim Jong Un της Βόρειας Κορέας, οι σύμμαχοι των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας κάνουν γνωστές τις θέσεις τους σε περίπτωση σύγκρουσης, όπως αναφέρει το Business Insider.
Η Αυστραλία ένας παραδοσιακός σύμμαχος των ΗΠΑ, δήλωσε ότι θα επικαλεστεί αμοιβαία υπεράσπιση εάν οι ΗΠΑ επιτεθούν στη Βόρεια Κορέα.
«Η Αμερική στηρίζεται στους συμμάχους της, συμπεριλαμβανομένης και της Αυστραλίας φυσικά, και στέκουμε δίπλα στις ΗΠΑ», δήλωσε ο πρωθυπουργός Malcolm Turnbull σε ραδιοφωνικό σταθμό της χώρας.
"Εάν υπάρχει επίθεση εναντίον των ΗΠΑ, θα γίνει επίκληση της Συνθήκης ANZUS και η Αυστραλία θα βοηθήσει τις ΗΠΑ, καθώς η Αμερική θα έρθει να μας βοηθήσει σε περίπτωση που δεχτούμε από κάπου επίθεση ", δήλωσε ο Turnbull, αναφερόμενος στην αμερικανική-αυστραλιανή αμοιβαία αμυντική συνθήκη.
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση της Ιαπωνίας ετοιμάζεται να τοποθετήσει το σύστημα πυραυλικής άμυνας Patriot Advanced Capability, κατά μήκος της πορείας μιας πιθανής βομβιστικής επίθεσης στη νήσο Γκουάμ, σύμφωνα με την Nikkei Asia Review.
Οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία συνεργάζονται στενά για την άμυνα και ιαπωνικά πλοία υποστηρίζουν τα αμερικανικά συστήματα πυραυλικής άμυνας Aegis στη θάλασσα και στην ξηρά.
Μαζί, οι ΗΠΑ και η Ιαπωνία θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα πανίσχυρο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας.
Η Νότια Κορέα, συχνά ενοχλημένη από την παρουσία στρατιωτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στο έδαφός της, έχει εξετάσει την αύξηση των αμερικανικών πυραυλικών αμυντικών συστημάτων , ενώ παράλληλα κατασκευάζει μεγαλύτερα και καλύτερα επιθετικά όπλα δικά της.
Αλλά ο κύριος εμπορικός εταίρος και σύμμαχος της Βόρειας Κορέας, η Κίνα, έστειλε ένα μήνυμα ότι δεν θα διακινδυνεύσει τη στήριξη της Πιονγιάνγκ.
Παρόλο που δεν συνδέεται άμεσα με την κινεζική κυβέρνηση, η κρατική Global Times κατηγορείται, ότι δεν περιέχει ποτέ κανένα σχόλιο με το οποίο το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα διαφωνεί.
Την Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017, η εφημερίδα δημοσίευσε ένα άρθρο με τίτλο "Η Κίνα θα πρέπει επίσης να καταστήσει σαφές ότι εάν η Βόρεια Κορέα εκτοξεύσει πυραύλους που απειλούν πρώτα το αμερικανικό έδαφος και οι ΗΠΑ ανταποδώσουν, αν θα παραμείνει ουδέτερη".
Ενώ ο πρόεδρος Donald Trump είχε κάποιες αντιδικίες με τους ηγέτες της Αυστραλίας και της Νότιας Κορέας, οι βαθιές συμμαχίες μεταξύ των ΗΠΑ, των ασιατών συμμάχων και της Αυστραλίας παραμένουν πολύ δυνατές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης