Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Bitcoin ξεκίνησε από τα 300 δολάρια έφτασε στα 3.500 δολάρια και είναι πιθανό να αγγίξει τα 10.000 δολάρια

Το Bitcoin ξεκίνησε από τα 300 δολάρια έφτασε στα 3.500 δολάρια και είναι πιθανό να αγγίξει τα 10.000 δολάρια
Το πιο σημαντικό, εφόσον οι συναλλαγές δεν ακολουθούν την πορεία των αγορών, γεγονότα όπως η γεωπολιτική κρίση στη Βόρεια Κορέα το αφήνουν ανεπηρέαστο
Η διαπραγμάτευση του Bitcoin ξεκίνησε το 2010 στα 300 δολάρια και σήμερα 11 Αυγούστου 2017 περί τις 19:00, έχει φτάσει η τιμή του στα 3.584 δολάρια, με τις εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι το ψηφιακό νόμισμα μπορεί να φτάσει ακόμα και τις 10.000 δολάρια.
Όμως ένα τέτοιο σενάριο είναι ρεαλιστικό;
Σύμφωνα με οικονομικούς αναλυτές το ψηφιακό νόμισμα έχει κάποια πλεονεκτήματα που μοιάζουν να το καθιστούν αρκετά ισχυρό.
Η ελευθερία στις συναλλαγές που μπορούν να γίνονται οποιαδήποτε ώρα και ημέρα, τα πολύ χαμηλά τέλη, οι λιγοστοί κίνδυνοι στις συναλλαγές, το καθιστούν πολύ ελκυστικό για τους συναλλαζόμενους. 
Μία πιθανή πίεση από τους επενδυτές που έχουν μεγάλα χαρτοφυλάκια σε μετοχές και άλλα περιουσιακά στοιχεία, δεν θα το επηρεάσουν, καθώς διαπραγματεύεται εκτός των τραπεζικών συστημάτων, κάτι που το κάνει να είναι ανεξάρτητο από τις τράπεζες.
Και το πιο σημαντικό, εφόσον οι συναλλαγές δεν ακολουθούν την πορεία των αγορών, γεγονότα όπως η γεωπολιτική κρίση στη Βόρεια Κορέα το αφήνουν ανεπηρέαστο, όπως δείχνει και το σημερινό (11 Αυγούστου 2017) ράλι ανόδου.
Μήπως λοιπόν η τιμή στόχος των 10.000 δολαρίων δεν είναι τελικά τόσο άπιαστος;



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης