Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τον διορισμό του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας Schroder στη διοίκηση της Rosneft πρότεινε η ρωσική κυβέρνηση

Τον διορισμό του πρώην καγκελάριου της Γερμανίας Schroder στη διοίκηση της Rosneft πρότεινε η ρωσική κυβέρνηση
Υποψήφιος για μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της Rosneft είναι ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Gerhard Schroder
Υποψήφιος για μια θέση στο διοικητικό συμβούλιο της ημιδημόσιας πετρελαϊκής εταιρείας Rosneft, στην οποία έχουν επιβληθεί κυρώσεις από τη Δύση, είναι κατόπιν πρότασης από τη ρωσική κυβέρνηση,  ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Gerhard Schroder.
Η ρωσική κυβέρνηση με διάταγμα που δημοσιοποιήθηκε χθες, Παρασκευή 11/8 το βράδυ, στον ιστότοπό της, το οποίο φέρει την υπογραφή του πρωθυπουργού D. Medvedev,  ανακοίνωσε τα επτά ονόματα που θα προτείνει στην ψηφοφορία των μετόχων της Rosneft κατά τη γενική συνέλευση στα τέλη Σεπτεμβρίου, οπότε και το διοικητικό συμβούλιο της εν λόγω εταιρείας θα αυξηθεί από εννέα σε δώδεκα μέλη.
Υποψήφιος για μια θέση ανεξάρτητου μέλους στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας που ελέγχεται κατά 50% από το ρωσικό κράτος και διευθύνεται από τον Igor Sechin, στενό συνεργάτη του V. Putin, εμφανίζεται ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Gerhard Schroder, οποίος επίσης  είναι γνωστός ως παλιός φίλος του ρώσου προέδρου, με τον οποίο μάλιστα γιόρτασε τα 70 χρόνια του σ' ένα ανάκτορο της Αγίας Πετρούπολης.
Σημειώνεται ότι σήμερα είναι επικεφαλής της επιτροπής μετόχων της εταιρείας που ελέγχεται από την Gazprom και εκμεταλλεύεται τον αγωγό αερίου Nord Stream.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης