Τελευταία Νέα
Διεθνή

Skynews: Δύο νεκροί στην Κένυα σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για το αποτέλεσμα των εκλογών

Skynews: Δύο νεκροί στην Κένυα σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για το αποτέλεσμα των εκλογών
Άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τις συγκρούσεις οπαδών της αντιπολίτευσης με την αστυνομία
Τουλάχιστον δύο άνθρωποι πυροβολήθηκαν και σκοτώθηκαν στην Κένυα κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων μετά την επανεκλογή του προέδρου Uhuru Kenyatta, όπως επισημαίνει το Skynews.
Ένας θάνατος επιβεβαιώθηκε από ιατρικές πηγές στην επαρχία Kisumu, ενώ αξιωματικός της αστυνομίας αποκάλυψε ένα δεύτερο μοιραίο περιστατικό με πυροβολισμό στην πόλη Siaya.
Άλλοι τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις που διοργάνωσε η αντιπολίτευση, καθώς υποστηρίζει ότι στις εκλογές έγινε νοθεία.
Οι διαδηλώσεις έγιναν κυρίως σε προπύργια της αντιπολίτευσης, αλλά συγκρίνονται με εκείνες του 2007, που είχαν οδηγήσει τότε σε δύο μήνες εθνικοπολιτικής βίας με 1.100 νεκρούς.
Ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης Raila Odinga απέδωσε την ήττα του σε εκλογική νοθεία, ενώ αυτή ήταν η τέταρτη αποτυχημένη προσπάθεια για να κερδίσει ο 72χρονος πολιτικός την προεδρία της αφρικανικής χώρας.
Οι διαδηλώσεις γύρω από την πρωτεύουσα Ναϊρόμπι άφησαν καμένα λάστιχα, αντικείμενα διάσπαρτα στους δρόμους και λεηλατημένα μαγαζιά μετά από τις συγκρούσεις της αστυνομίας με τους οπαδούς της αντιπολίτευσης.
Στην Kisumu τρεις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όταν πυροβολήθηκαν από την αστυνομία, ενώ άλλοι δύο είχαν τραύματα από σφαίρες στη Mathare.
H εκλογική επιτροπή της Κένυας ανακοίνωσε ότι ο Kenyatta συγκέντρωσε το 54,27% των ψήφων, έναντι 44,74% του Odinga.
Επίσης χαρακτήρισε "αξιόπιστες, δίκαιες και ειρηνικές" τις εκλογές, στις οποίες ψήφισε το 80% των εγγεγραμμένων 19 εκ. ψηφοφόρων
Ο 55χρονος Kenyatta είναι ένας πλούσιος επιχειρηματίας, γιος του πρώην προέδρου της Κένυας και ζήτησε ενότητα, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος για βία και ότι "οι αντίπαλοί μας δεν είναι εχθροί, αλλά πολίτες της ίδιας δημοκρατίας".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης