Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Κανονικά στις 25/9 θα κάνουν οι Κούρδοι του Ιράκ το δημοψήφισμα, δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματούχος

Ιράκ: Κανονικά στις 25/9 θα κάνουν οι Κούρδοι του Ιράκ το δημοψήφισμα, δηλώνει υψηλόβαθμος αξιωματούχος
«Η ημερομηνία ισχύει, 25 Σεπτεμβρίου, καμία αλλαγή», δήλωσε ο Hoshyar Zebari, στενός σύμβουλος του Προέδρου της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν
Μπορεί οι ΗΠΑ ζήτησαν από τους Κούρδους του Ιράκ να αναβάλουν το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της αυτόνομης περιοχής τους, που έχει προγραμματιστεί για τις 25 Σεπτεμβρίου, ωστόσο αυτό θα γίνει κανονικά.
Όπως δήλωσε στο πρακτορείο Reuters υψηλόβαθμος Κούρδος αξιωματούχος, δεν θα αλλάξουν οι Κούρδοι του Ιράκ τα σχέδιά τους να διεξαγάγουν δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στις 25 Σεπτεμβρίου, παρά το ότι οι ΗΠΑ τους ζήτησαν να το αναβάλουν.
«Η ημερομηνία ισχύει, 25 Σεπτεμβρίου, καμία αλλαγή», δήλωσε ο Hoshyar Zebari, στενός σύμβουλος του Προέδρου της Περιφερειακής Κυβέρνησης του Κουρδιστάν Massoud Barzani, κληθείς να σχολιάσει το αίτημα που διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Rex Tillerson.
Σημειώνεται ότι το State Department είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι ανησυχεί ότι το δημοψήφισμα θα αποσπάσει την προσοχή από «περισσότερο επείγουσες προτεραιότητες».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης